marți, octombrie 15, 2019
Evenimente

Banat Brunch la Buzad, unul dintre satele timișene în care corporatiștii merg să se deconecteze de telefoane și internet

Buzad este satul din Banat în care o mână de corporatiști din Timișoara au creat The Village, un loc în care se organizează cele mai tari teambuilding-uri din județul Timiș. Situat între Altringen și Charlottenburg, Buzad este un sat atestat de acum 500 de ani, în care tradițiile și obiceiurile sunt păstrate vii de către puținii locuitori rămași în viață ai așezării.

La păstrarea tradițiilor va contribui și noua ediție a Banat Brunch, un eveniment care s-a bucurat până acum de un succes răsunător în tot Banatul. Ediția de la Buzad are loc sâmbătă, 31 august, cu începere de la ora 11 dimineața în parcul cu brazi din centrul localității.

Meniul de la Banat Brunch de Buzad este unul cel puțin deosebit:

Tura 1: Gustări-aperitive

– Pâine de casă (pită de acasă)

– Cartofi fierți în coajă cu brânză (de vaci și de oi)

– Ouă de casă fierte

– Șuncă afumată de porc gospodăresc

– Brânză frecată cu ceapă și verdeață (tip Liptauer)

– Platou cu brânză clasică de oaie , vacă și capră

– Platou cu tomate, ardei, castraveți și ceapă (părăddaisă, piparcă, ceapă și castraveți)

– Clisă de casă afumată cu jumere și ceapă roșie

– Lapcie acru de vaci și de capră; iaurt de oaie special

– Lapte dulce prăfiert rece sau încălzit

– Turcie cu brânză sărată de oaie (turte fără drojdie)

Tura 2: Feluri principale

– Zamă de păsulă vergie cu carne de porc

– Sarmie în curechi acru

– Cartofi în cipsie cu cârnați de casă ți sos de părădaisă

– Ciușpais de ludaie bănățean (mâncare fiertură de dovleac cu mărar)

Finalul: Dulciuri-deserturi

– Plășintă d-a acră cu mac, nucă șî rahat (tip cozonac)

– Dulcețuri de casă din prune și piersici

– Foi cu miere de albine

– Sirop de mure cu apă minerală sau de izvor

– Cafea Apă de izvor

– Sirop de lâmâie cu apă gazoasă sau plată de izvor

Prețul unui bilet este de 21 de euro sau 100 de lei. Participanții vor putea participa, la final de brunch, la turul caselor de lut din Buzad cu ghidul local Lidia Pacurar, precum și la un atelier de lut în cadrul căruia se va realiza un cuptor de pământ.

Dacă nu ați mai fost niciodată la un brunch tradițional, citiți aici recenzia noastră completă despre cel care a dat startul evenimentelor de acest gen în Banat, organizat la Sat Bătrân din Armeniș, Caraș-Severin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns