vineri, februarie 21, 2020
Locuri din Banat

Una dintre clădirile simbol din Timișoara intră în reabilitare. Fațada Palatului Culturii va fi refăcută

Miercuri, 30 octombrie 2019, de la ora 10, Primăria Timișoara a predarat amplasamentul la Palatul Culturii-sediul Operei Naționale Române, către executantul lucrărilor SC Alex-Dia Construct SRL – lider (partea de execuţie) şi SC Titzunaco SRL – subcontractor (partea de proiectare). Lucrările la fațada clădirii vor costa 3.919.405,13 lei, la care se adaugă TVA.

Constructorul se obligă prin contract să realizeze:

– igienizarea zonelor de interes care fac obiectul lucrărilor de intervenţie. Se impune pentru început, realizarea lucrărilor de igienizare a zonelor de interes, prin îndepărtarea molozului din pod, desfundarea şi revitalizarea colectoarelor de preluare a apelor pluviale;

-Realizarea lucrărilor de consolidare prin injectarea fundaţiilor din exterior folosind reţete moderne.

-Refacerea hidroizolaţiei de la terasa arcului pentru a preveni infiltraţiile apelor pluviale. Repararea sistemului de preluare a apelor pluviale, reparaţii hidroizolaţie terasă.

-Realizarea de schele şi copertine provizorii. Pentru eficientizarea investiţiei pe monument, se impune realizarea schelelor şi a podinelor cu structuri care să permită acoperirea lor cu protecţie provizorie pe perioada efectuării lucrărilor, pentru a facilita astfel o bună aplicare a materialelor.

-Realizarea releveelor cu zone degradate. Având acces la suprafaţa întregii fatade, se impune o analiză aprofundată a faţadei în vederea întocmirii exacte a releveelor de degradare a elementelor componente, pentru stabilirea exactă a lucrărilor de interventie.

-Desprăfuirea suprafeţelor. Lucrările se vor efectua prin aspirare, suflare, periere, spălare.

-Îndepărtarea elementelor instabile se va executa manual

-Investigaţii pentru studierea pietrei, a mortarelor, cărămizilor, studierea factorilor de deteriorare a materialelor, alegerea mortarelor şi produselor de tratare a pietrei, testări etc.

Durata lucrărilor este de 12 luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns