Locuri din Banat

VIDEO Lacul din Banat care nu îngheață nici măcar iarna, făcut celebru de un cuplu de vloggeri din Australia

Un lac din Banatul Montan, dar și alte obiective precum Cazanele Dunării, Parcul Național Domogled, Chipul lui Decebal sau Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița sunt promovate de un cuplu de vloggeri din Australia. Cei doi călători înrăiți, Steven și Jess, au ajuns în România și au decis să nu stea doar în București sau să meargă la Bran și Peleș, așa cum majoritatea călătorilor străini care ajung la noi în țară o fac.

RETIM

Cei doi creatori de conținut video de pe platforma YouTube, acolo unde au adunat peste 600.000 de abonați, au ajuns în Banatul Montan, mai exact la Lacul Ochiul Beiului, lac despre care se știe că nu îngheață niciodată. Priveliștea de basm oferită de lac i-a încântat până la culmi pe cei doi video bloggeri, care au călătorit în zeci de țări de pe toate continentele.

Fidelity by Iulius Mall

Lacul Ochiul Beiului se află în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, situat în Caraș-Severin între Munții Aninei și Munții Locvei, pe valea râului Beiu. În apropiere se află celebrele cascade Beușnița și Bigar, cea din urmă fiind votată cea mai frumoasă cascadă din lume. 

Motivul pentru care lacul nu îngheață niciodată este izvorul carstic subteran din care este alimentat, acolo unde temperatura apei se păstrează constant între 4 și 8 grade Celsius indiferent de anotimp.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns