INEDIT

15 idei de activități pentru a-ți petrece timpul liber

Nu mai este mult până la concediul de vară, când vei avea prilejul să îți reîncarci bateriile pentru tot anul. Până atunci, sunt weekend-urile și după-amiezile în care ai timp liber pentru hobby-uri sau alte activități care să te relaxeze.

RETIM

Dacă simți că ai vrea să faci ceva, dar nu știi exact ce anume, iată 15 idei care te-ar putea inspira:

Fluturi și albine vii - expoziție

  1. Ieși la plimbare în parc. Acum, că s-a mărit ziua, poți să ieși la aer și după ce te întorci de la serviciu sau de la școală. Pe plan local, avem multe parcuri frumoase, dar poți vizita și parcuri din alte regiuni. Câte City Break-uri ai făcut în România în ultimul an? Sunt multe lucruri interesante de văzut și în țara noastră.
  2. Citește o carte. Este momentul să te reapuci de citit, dacă activitatea cotidiană te-a deturnat de la această activitate foarte importantă pentru minte și pentru spirit. Dacă nu ai ceva pe lista de așteptare, poți face un joc: mergi la librărie în secțiunea care te interesează, închide ochii și pune mâna pe o carte.
  3. Scrie pe un blog. Îți place să scrii mai mult decât să citești? Nicio problemă. Poate le va plăcea altora să citească ce scrii tu. Exersează talentul într-ale scrierii pe un blog. Poți să îți creezi propriul blog (este gratuit și durează maxim 5 minute), sau poți să contribui cu postări la un blog deja existent.
  4. Pictează în aer liber. Cei care au acest hobby spun că nu este nimic mai relaxant decât pictura. Profită de vremea tot mai frumoasă și montează-ți șevaletul în mijlocul naturii. Încearcă să reproduci pe foaia de desen ce vezi în jur. Nu trebuie să iasă ceva fantastic, pentru că arta e subiectivă. Se va găsi cu siguranță cineva care să îți aprecieze lucrările.
  5. Aleargă sau mergi cu bicicleta. Dacă tot mergi în natură, profită de ieșire pentru câteva reprize de sport. Este o idee să mergi cu bicicleta până la locul unde îți dorești să pictezi. Dacă alegi un mijloc de transport motorizat, după ce termini lucrarea poți face jogging în împrejurimi, pentru sănătate.
  6. Dansează. Dansul este la îndemâna oricui. În cazul în care nu ai timp sau nu îți dorești să urmezi niște cursuri, pur și simplu să drumul la televizor pe un canal de muzică. Există și jocuri speciale pe console, în care înveți să dansezi imitând mișcările personajelor. Distrează-te în voie!
  7. Urmărește emisiuni care te interesează. Trăim în epoca tehnologiei. Nu trebuie mai depinzi de programul televiziunilor pentru emisiunile, filmele sau documentarele care te interesează. Acum există numeroase platforme cu conținut video, astfel încât poți urmări (aproape) tot ce vrei atunci când ai timp. Pe lângă faptul că îți îmbogățești cultura generală, îți poți schimba perspectiva asupra vieții.

    Woman chef cooking vegetables in pan
  8. Fă experimente culinare. Oricine poate să fie bucătar la el acasă. Nota de plată de la restaurante este tot mai mare, de aceea te sfătuim să îmbini utilul cu plăcutul și să te transformi în „chef”. Deși poate părea complicat să gătești, vei vedea că nu e deloc așa. Găsește site-ul potrivit de rețete pas cu pas și respectă instrucțiunile. Secretul reușitei este să ai un pahar de vin lângă tine, pentru inspirație și curaj.
  9. Transformă-te în „grădinar urban”. Toți ne dorim o casă la curte, ca să avem grădina proprie, plină cu verdețuri, plate aromate sau flori. Până la realizarea acestui vis, încearcă o „carieră” de grădinar urban. Cu alte cuvinte, cultivă în ghivece plante de dimensiuni mici sau medii. De pildă, după ce mănânci un avocado, îngroapă sâmburele în pământ. Oferă-i apă periodic și vezi ce iese.
  10. Joacă-te pe Internet. Este un mediu pur și simplu nelimitate. Îți trebuie câteva vieți ca să încerci toate distracțiile din mediul virtual. De exemplu, vezi cât de bine te pricepi la sport punând un pariu pe meciuri. Dacă nu te descurci, poți apela la serviciile de relații cu clienții, cum ar fi Winmasters contact. În mediul online poți juca orice, de la jocuri video și până la șah sau table.
  11. Mergi la pescuit. Dacă urmărești „Operațiunea monstrul” și ți se face poftă de pescuit, șterge praful de pe unelte, cumpără râme sau viermuși și „evadează” pe malul unei bălți. Probabil că vor exista „voci” din familie care vor spune că nu au de gând să se trezească la 4 dimineața. Vor avea libertatea să vină la prânz, doar pentru grătar.
  12. Dedică-te voluntariatului. Sunt multe cauze nobile cărora li te poți alătura. Înscrie-te într-un club de voluntariat și ajută acolo unde este nevoie. Fă curățenie pe străzi, plantează copaci, du alimente oamenilor care nu se pot deplasa. Faptele bune te alimentează cu energie pozitivă.
  13. Ascultă discursuri motivaționale. În cazul în care treci printr-o perioadă mai proastă, în care diverse evenimente ți-au scăzut moralul, folosește timpul liber pentru a asculta citate motivaționale. Setează-ți mintea pe „modul succes”. Atunci când ai voință, nimic nu îți poate sta în cale.
  14. Construiește căsuțe pentru păsări. Apropo de faptele bune de la punctul 13, poți deveni un ocrotitor al păsărilor. Cu câteva lemne, cuie și un fierăstrău, urmând un plan pe care îl poți desena chiar tu, poți face căsuțe pentru păsări, pe care să le montezi în copaci. Din când în când, treci și lasă acolo apă și semințe. Eventual, fă un blog despre această pasiune și notează observațiile și recomandările pentru cei care vor să te copieze.
  15. Fă planuri de viitor. Dacă tot ai timp liber, gândește-te la viitor. Poate chiar la vacanța care urmează să vină, sau la carieră, sau la posibilitatea de a deschide o afacere. O idee genială îți poate schimba radical viața în bine, iar ideile de acest gen nu vin dacă nu le cauți, prin introspecție și conexiuni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns