Oameni din Banat

Bănățeanca de 27 de ani care a câștigat trei curse Spartan una după alta: “Am alergat cu inima, corpul m-a ascultat”

O bănățeancă de 27 de ani a câștigat trei curse Spartan una după alta, într-un weekend în carea  parcurs peste 80 de kilometri și înfruntat zeci de obstacole. Spartan, considerată cea mai grea cursă cu obstacole din lume, a organizat în orașul As Sifah din Oman Trifecta Weekend, o serie de trei curse consecutive pe care Loredana Niroda le-a câștigat la categoria ei de vârstă.

Distractie pe patine

Lugojeanca stabilită în Dubai, acolo unde lucrează ca antrenor de gimnastică, s-a impus în toate cele trei curse și a reușit să ocupe prima poziție și să se impună pentru titlul de Trifecta, cea mai grea. 

RETIM

“Vineri dimineața la 7:30 am început prima cursă, Beast. Această cursă a constat în 24 km și 32 de obstacole. Am trecut linia de sosire în 2 ore și 59 minute, fiind prima la categoria mea de vârstă, a doua la general dintre 52 de participante și locul 25 la general dintre 98 de participanți. Cursa a fost mai tehnica decât m-am așteptat pentru că am alergat pe teren accidentat și nisip. 

Dacă nu reușeai să faci un obstacol trebuia să faci 30 de burpees sau erai descalificat. Cel mai greu mi-a fost la proba unde a trebuit să car „un mic butoi” de 35 kg pe o distanță de 500 m. Dacă nu aș fi făcut această probă aș fi fost descalificată”, a povestit pentru Lugojeanul.ro Loredana Niroda.

“Am alergat cu inima, corpul m-a ascultat”

A doua cursă, denumită Super, a durat 15 kilometri și a conținut 26 de obstacole. Loredana a trecut linia de sosire în doar o oră și 44 de minute, din nou pe prima poziție în categoria ei de vârstă. În ultima cursă, Sprint, care a început la doar o oră după cursa Super, lugojeanca s-a impus după un traseu greu de 7 kilometri cu 21 de obstacole parcurs în 41 de minute, îndeplinind astfel Trifecta atât de mult râvnită de către toți sportivii Spartan.

“Trăgând linie după acest weekend, 45 de kilometri parcurși, 80 de obstacole, doar 30 de burpees, 6 ore de alergare, zâmbete, lacrimi, dureri, dar și bucuria de a fi pe podium. Am alergat cu inima, iar corpul m-a ascultat. Fiind fostă gimnastă, am baza bună și se poate construi ușor pe mine.

În ultima luna, m-am focalizat mult pe alergare, în special pe nisip și câteva obstacole ce știam că vor fi acolo și care nu sunt punctul meu forte. Am fost constantă în antrenamente, eu cred că asta e și cheia în a obține ceea ce ne dorim, disciplină și perseverență”, a mai declarat sportiva din Lugoj.

Loredana face parte din echipa OCR Nation, una dintre echipele care pregătesc atleții de top în Dubai care mai apoi participă la evenimentele de tipul Spartan, și nu numai, din toată lumea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns