Mii de turiști ajung în această perioadă în Caraș-Severin, atrași de frumusețile naturale din zonă. Parcul Național Cheile Nerei Beușnița este cel mai vizitat, datorită obiectivelor devenite deja celebre: Cascada Bigăr, Lacul Ochiul Beiului, pădurea de fag din patrimoniul UNESCO și multe altele.
La Bigăr, singurul restaurant deschis în zonă, își așteaptă oaspeții cu un meniu de sărbătoare. De acesta s-a ocupat chef Marian Popovici, bucătar român premiat în mai multe concursuri internaționale, care este născut în ținut morilor de apă de la Rudăria. Pe lângă păstrăvul de munte la grătar cu mămăliguță și prânzul almăjenilor, rețete care au devenit deja celebre la Restaurantul Bigăr, bucătarul îi așteaptă pe turiști și cu un meniu special.
„Noi îi așteptăm pe turiștii care ne trec pragul, în această perioadă, cu doi berbecuți la proțap, care au fost marinați în vin, salvie, cimbrișor verde. Îi așteptăm cu drob de miel, cozonac, ouă roșii, vin roșu. Pe lângă meniul de Paști avem și steak de struț și mușchi de vită care se servește turiștilor pe placă de sare de Himalaya, care a fost încinsă la cuptor. Placa se duce la masa turiștilor și ei își pot face friptura cum doresc: mai în sânge, medie sau mai bine făcută”, spune chef Marian Popovici.
Reprezentanții Parcului Național Cheile Nerei Beușnița spun că aceasta este perioada din an cu cele mai multe vizite și s-au pregătit ca atare.
„Cei mai mulți turiști vin din Timișoara și localitățile limitrofe. Vin și din Reșița, și Severin, dar vin foarte mulți de exemplu din Brașov și București. De obicei vizitează Valea Beiului, zona tunelurilor, Cascada Beușnița, Cascada Văioaga, Ochiul Beiului și bineînțeles Cascada Bigăr. Noi ne-am pregătit și am montat panouri noi cu informații despre obiective cu reguli de vizitare, cu obiective, cu zonare internă a parcului și cu povestea celor aproximativ 6.000 de hectare de pădure care sunt cuprinse în patrimoniul UNESCO”, spune Gheorghe Cipu, reprezentantul PNCNB.
Și dacă ați epuizat obiectivele din această parte a Carașului, vă recomandăm să nu părăsiți județul. Dacă vă prelungiți vacanța cu o zi, puteți face și o vizită pe Clisura Dunării unde vă așteaptă satele cu cehi, sârbi și români, cu o gastronomie specifică locurilor și acestei perioade.