Locuri din Banat

Când se va deschide primul hotel de cinci stele la Herculane. Ce l-a făcut pe investitor să aleagă celebra stațiune

Hotelul Decebal, un edificiu cu o istorie bogată și arhitectură impresionantă, se pregătește să renască sub o nouă înfățișare și să se transforme într-un hotel de cinci stele. Această schimbare spectaculoasă este pusă în mișcare de investitorul Nicolae Căpușan, un milionar clujean, cu numeroase afaceri în domeniul imobiliar și turism.

RETIM

Hotelul Decebal, o bijuterie arhitecturală în stil baroc ardelenesc, cu elemente decorative rafinate și o intrare impunătoare, este una dintre clădirile emblematice ale stațiunii Herculane. Cu o istorie care se întinde pe mai bine de un secol, acest hotel a găzduit figuri importante, inclusiv regele Carol I al României și regina Elisabeta.

Fidelity by Iulius Mall

Inaugurarea hotelului, în maxim trei ani

Investiția în transformarea acestui hotel a început în 2017, când Nicolae Căpușan a achiziționat proprietatea. Cu toate acestea, autorizația pentru începerea restaurării a fost obținută abia la începutul anului 2023. Fiul investitorului, Vlad Căpușan, coordonează proiectul și a devenit un rezident parțial al Băilor Herculane, petrecând aici mai multe zile pe săptămână pentru a supraveghea lucrările.

„Fațada este cel mai important aspect al hotelului Decebal, fiind una dintre cele mai impresionante din punct de vedere arhitectural”, spune Vlad Căpușan. „Planificăm să finalizăm cel puțin tronsonul principal până la sfârșitul acestui an și sperăm că în următorii trei ani vom putea să tăiem panglica și să inaugurăm primul hotel de cinci stele din Băile Herculane”, spune acesta.

În plus, față de Hotelul Decebal, familia Căpușan a început investiții și în alte clădiri istorice din Herculane, inclusiv Casino și Băile Diana. Proiectul de restaurare este deja în curs și se dorește finalizarea acestuia în următorii 2 ani.

„Această stațiune are un potențial imens, deoarece oferă un amestec unic de apă termală și istorie bogată”, explică Vlad Căpușan, motivul care a determinat aceste investiții. „Aici găsești ceva ce nu găsești nicăieri altundeva în România, iar această combinație de elemente naturale și istorie face din Herculane un loc unic.”

Investiția estimată pentru proiectele familiei Căpușan în Herculane se ridică la aproximativ 4-5 milioane de euro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns