Evenimente

Cinci noi specialiști vor aduce un plus de valoare Muzeului Satului Bănățean

O mână de specialiști în domenii precum design, arhitectură sau scriere, s-au alăturat echipei Muzeului Satului din Timișoara. În cadrul instituției, cei cinci vor “aduce plus valoare în această instituție care are mare nevoie de un suflu nou și de o direcție care să ne ajute să o transformăm într-un reper pentru zona de vest a țării”, spune Cristian Moș, alesul preocupat cu buna funcționare a muzeului.

Distractie pe patine

Cei cinci specialiști fac acum parte dintr-o nouă echipă de coordonare și cercetare științifică a punctului muzeistic, unul dintre cele mai vizitate muzee din Timișoara și din vestul țării.

RETIM

Raluca Rusu – peisagist de profesie, este membru fondator al Asociației Peisagiștilor din România, participantă la studii precum „Biserici înlemnite din Banat” sau „Cimitirul ca element în evoluția peisajului cultural” și cercetător pentru patrimoniu și de peisagistică.

Alina Negru – arhitect specializată în arhitecturi din pământ, membru al centrului RHeA și membru fondator al asociației culturale Recult. Lucrează la „Despre pământ. Oameni și casele lor din Banat”, campanie regională de conștientizare a potențialului patrimoniului rural din pământ. Arhitect și cercetător la UVT.

Walther Konschitzky – scriitor, editor, etnolog și fotograf, originar din Bacova, fost redactor la ziarul de limbă germană Neuer Weg, doctorand la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj cu tema „Arhitectura populară bănățeană. Stil și ornamente”.

Ioan-Viorel Boldureanu – profesor universitar, prozator, istoric literar, publicist, eseist și etnolog, doctor în filologie.

Ovidiu Hrin – designer de loc din Timișoara, cu studii la Universitatea Politehnica din Timișoara și respectiv la Universitatea de Artă din Timișoara. Fondatorul Synopsis, studio de design grafic, precum și membru AIGA, Institutul American al Artistilor grafici, TDC, Type Directors Club, New York, și Graphis International.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns