Evenimente

Codru 2023, un festival special pentru Timișoara. Nume mari concertează în Pădurea Bistra 

Codru Festival 2023 își deschide porțile în 25 august. Organizatorii au pregătit o ediție specială pentru anul Capitalei Culturale a Europei. Festivalul de la marginea Pădurii Bistra (aflată la patru kilometri de Timişoara), la limita dintre comunele Ghiroda şi Moşniţa Nouă, a crescut exponențial față de ediția din 2022. Anul acesta vor fi numai puțin de șase scene la Codru: patru în afara pădurii (scena principală, scena pentru hip-hop și rap, scena rock-folk și scena retro) și două în pădure (una pentru tehno și una pentru dub).

RETIM

„Ne așteptăm să avem peste 15.000 de participanți pe zi. Pe lângă invitații din străinătate, Tarja Turunen, Asian Dub Foundation, Parov Stelar și Alborosie, avem foarte multe trupe îndrăgite din România. Lista e foarte lungă. Sunt multe noutăți anul acesta. Una dintre ele este scena principală, care va fi spectaculoasă, cu un decor deosebit și de o mărime impunătoare. O noutate e și ce se întâmplă pe timpul nopții, avem anul acesta două scene care vor funcționa și pe timpul nopții”, a spus Victor Balaniuc, organizatorul festivalului Codru.

Fidelity by Iulius Mall

Zona de street-food va fi spectaculoasă

Vineri, sâmbătă și duminică, festivalierii vor putea cânta și dansa pe muzica artiștilor preferați din toate genurile muzicale, de la metal, reggae, hip hop, folk până la trap. Spectaculoasă va fi și zona de food.

„Am pregătit o zonă de food foarte interesantă, pentru că avem o colaborare cu European Street Food Awards, iar unul din food truckurile prezente, care va fi desemnat de un  juriu specializat, va fi trimis la festivalul european de street-food. Deci avem o zonă specială pentru mâncare”, a spus Victor Balaniuc.

În 2023, Codru s-a calificat în lista primelor 10 festivaluri din Europa, la categoria Best Medium Festival, în cadrul European Festival Awards.

„Este cea mai importantă recunoaștere pe care o puteam primi, ne-am calificat în Top 10 festivaluri de mărime medie din cadrul European Festival Awards. Să ajungi în acest top e nevoie să fii evaluat de experți internaționali din industria festivalurilor mari”, a mai declarat Victor Balaniuc.

Codru este primul festival eco-friendly din Romania. Asta înseamnă că fiecare bilet este un copac plantat.

Nume mari la Codru 2023

În prima zi vor urca pe scenă Parov Stelar, Alborosie& Shenghen Clan, Alternosfera, Implant Pentru Refuz & Quartet, Amuly, Enevel & MCx Woodie, FC DNB, Fox Stevenson DJ set, Paraziții, Rava, Revan, Ada Milea, Allover, Fără Zahăr, Țapinarii și mulții alții.

Sâmbătă 26 august, vor concerta Asian Dub Foundation, Subcarpați, Luna Amară, Mădălina Pavăl Orchestra, Alex Super Beats, Azteca, Cred Cp Sunt Extraterestru, Modestep DJ set, Nane, Souldtrip& Mc Motanu, GraiuMircea Vintilă, Spitalul de Urgență.

În ultima zi a Codru Festival 2023 va răsuna muzica cântata de Tarja Turunen, Surorile Osoianu& Lupiilui Calancea, Coma, Dirty Shirt, Aqquanox, Culture Shock, Ian, Ist& Mc44, Mempys& Blocksberg, Oscar, Șatra Benz, E-an-na, HVNDS, Melting Dice și Paulina.

Tot duminică, de la ora 16.30, invitați speciali sunt Gașca Zurliv care vor cânta, dansa și încânta pe cei mici.

Un bilet de zi costă 200 de lei, iar un abonament pentru toate cele trei zile 450 de lei.

Programul celor trei zile Codru Festival îl găsiți aici:/www.codrufestival.ro.

Codru Festival face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” în anul 2023 și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns