Un nou stil de călătorie a fost inventat de către internauți, odată cu instalarea pandemiei de coronavirus care, până la această dată, nu dă semne că se apropie de final. I se spune “armchair travel”, care înseamnă “călătorie din fotoliu” și constă în explorarea zonelor de o frumusețe rară online, cu ajutorul site-urilor precum Facebook, Instagram sau altele.
Până acum, sute de muzee, orașe și obiective turistice s-au alăturat mișcării, oferind călătorilor virtuali fotografii sau chiar tururi 3D în incinta celor mai impresionante locuri pe care vizitatorii le-ar fi luat cu asalt în lipsa pandemiei și a restricțiilor de călătorie. Un loc de o frumusețe rară este și Banatul, mai exact Munții Carașului, acolo unde natura este de un splendid absolut.
Fotografiile postate pe pagina de Facebook Descoperă Carașul, una dintre multele pagini de acest fel pentru promovarea zonei din punct de vedere turistic, cultural sau ecologic, au fost apreciate și distribuite de sute de utilizatori, amatori de călătorii din fotoliu în această perioadă. Fotografiile, realizate de Peia Iasmina, prezintă o potecă din Cheile Nerei, spre Lacul Dracului și satul Stancilova.
Lacul Dracului, considerat un monument natural, a fost inițial un lac subteran, însă, odată cu prăbușirea unei bucăți din tavanul peșterii de la Lacul Dracului, acesta a apărut la suprafață. O parte din malurile sale au rămas în surplombă. Lacul se întinde pe o suprafață de aproximativ 700 mp și este cunoscut ca fiind cel mai mare lac carstic din țară. Diametrul lacului este de 20 metri, în timp ce adâncimea maximă variază între 9 și 12 m.
Stancilova este un sat aparținător de Șopotu Nou, localitate din Caraș-Severin cuprinsă acum 100 de ani de inundații extrem de grave. După inundaţiile catastrofale care au afectat Şopotu Nou, multe familii s-au mutat sau au înfiinţat cătunele din împrejurimi, cea mai mare aşezare fiind Stăncilova. Poartă numele pârâului Stanciu care se varsă în Bârzava.
Găsiți aici întreaga drumeție virtuală a Iasminei.