Oameni din Banat

Enciclopedia Banatului, istoriografia a zonei de vest a țării, la un pas să devină realitate

Enciclopedia Banatului publică prima istoriografie a zonei de vest a țării. Lucrarea se află deja sub tipar și va deveni în curând realitate. Volumul va apărea sub semnătura Academiei Române, cea mai prestigioasă instituție culturală din țară, filiala timișoreană a acesteia fiind cea responsabilă de lucrare. Alături de instituție au mai lucrat Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu”, dar și Societatea Enciclopedică a Banatului. 

RETIM

Enciclopedia va cuprinde nu mai puțin de 303 medalioane ale istoricilor și cercetătorilor născuți în Banat, născuți în altă parte, dar cu activitate în Banat, sau născuți în altă parte, dar cu contribuții la cunoașterea istoriei Banatului.

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Coordonatorii proiectului sunt Crișu Dascălu și Dumitru Tomoni, iar din comitetul de coordonare fac parte Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, Păun Ioan Otiman, Carmen Albert, Constantin Brătescu, Florin Drașovean, Vasile Dudaș, Ciprian Glăvan, Rudolf Graf, Alexandru Kosa, Maria Alexandra Pantea, Janos Szekenyes, Florin Zamfir, Costa Roșu, Ioan David, Stevan Bugarski, Doina Bogdan-Dascălu și Daniel Alic.

foto: Muzeul Satului Bănățean Timișoara

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns