Evenimente

Festival unic la Timișoara. Singura manifestare dedicată instrumentelor de alamă

Brassy Business – Brass International Days, eveniment realizat de Tribul Artistic și co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, va debuta în această lună, aducând artiști internaționali de renume la Timișoara. Este singurul festival adresat instrumentelor de alamă, un eveniment care aduce un suflu proaspăt evenimentelor culturale, spun organizatorii. Evenimentul are loc în perioada 11-18 octombrie.

RETIM

Pe parcursul celor 7 zile de festival, participanții vor avea acces la cursuri de măiestrie interpretativă pentru instrumente de alamă susținute de artiști internaționali, concursuri pentru profesioniști ai aceluiași domeniu muzical, însă sunt planificate și o serie concerte de jazz și blues, cu participare internațională, deschise publicului larg.

Iulius Town

Un nou eveniment îmbogățește scena culturală locală, oferind un ritm aparte unei perioade pline de neprevăzut. Brassy Business – Brass International Days aduce un suflu proaspăt evenimentelor culturale datorită unicității sale, într-o perioadă care poate fi considerată prilej de revigorare a sectorului evenimentelor culturale: este singurul festival adresat instrumentelor de alamă, având ca misiune aducerea în prim plan a tradiției muzicii pentru instrumentele de alamă.”.

Cursuri de măiestrie gratuite pentru tinerii muzicieni

Cursurile de măiestrie susținute de artiștii internaționali invitați în cadrul acestei prime ediții se adresează tinerilor studenți și elevi din țară și străinătate, care doresc să devină muzicieni profesioniști în domeniul instrumentelor de alamă prin îmbunătățirea nivelului interpretativ. Cursurile sunt deschise tuturor tinerilor instrumentiști din domeniu, acestea fiind gratuite, fiind completate de concursuri dedicate profesioniștilor din domeniu. Înscrierea se realizează la www.tribulartistic.ro/brassy-business

„Pentru această primă ediție a festivalului Brassy Business am ales muzicieni de primă clasă cu experiență atât solistică, cât și în arta predatului. Scopul Masterclass-urilor este de a aduce un suflu nou în abordarea repertoriului solistic și orchestra, punând accent pe technică și interpretare. M-aș bucura să ne întâlnim în număr cât mai mare atât la concerte, cât și la masterclass-uri, pentru a împărtăși pasiunea pentru muzică”, spune Flavius Petrescu directorul artistic al evenimentului.

Concerte inedite

Festivalul va aduce concerte de jazz și blues, precum și întâlniri inedite cu artiștii internaționali. Concertele propun un repertoriu atractiv ce pune în valoare personalitatea incredibilă a instrumentelor de alamă și se vor desfășura urmând toate măsurile impuse de oficialități, ținând cont de reglementările în vigoare – se vor respecta regulile de distanțare socială, iar purtarea măștii este, desigur, obligatorie.

Brassy Business – Brass International Days este realizat de Tribul Artistic și co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Tribul Artistic este singura asociație din România care a devenit membră a European Music Council și International Music Council, misiunea asociației orbitând în jurul dorinței de a schimba perspectiva asupra evenimentelor culturale prin implementarea acestora la cel mai înalt nivel, conectând oameni și resurse prin conținut artistic original.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns