Palatul Apelor din Timişoara construit în 1901, după planurile arhitectului Lipot Baumhorn (cel care a proiectat la Timişoara şi Palatul Lloyd şi Sinagoga din Fabric), a fost frumos restaurată, lucrările fiind terminate în 2018.
Acum, impozantul palat din care marchează intrarea în Piaţa Maria şi cartierul Iosefin, străluceşte din nou.
Autorizaţia de construcţie pentru Palatul Timiş-Bega a fost eliberată în 13.08.1900, iar peste un an, la 29.08.1901, clădirea ridicată de firma constructorului Karl Hart, a fost dată în folosinţă. Iniţial avea doar parter şi un etaj. A fost supraetajat după proiectul arhitectului Arthur Tunner.
Palatul a fost construit pentru Societatea de Hidroameliorări Timiş-Bega, înfiinţată în 1871 în special pentru gestionarea Canalului Bega, importantă cale de transport în epocă. Iniţial palatul a fost proiectat şi executat cu un singur etaj, dar peste 10 ani a fost supraetajat.
În 1948, palatul a fost naţionalizat şi atribuit Regionalei CFR Timişoara. În 2007, după retrocedare, a revenit Administraţiei Bazinale de Apă Banat.
În 2018 s-a încheiat o reabilitare începută în 2010 prin care s-a refăcut acoperişul, s-a hidroizolat fundaţia, s-au refăcut instalaţiile interioare, s-a construit o nouă casă a scării, s-a amenajat mansarda şi s-au refăcut finisajele, atât cele interioare, cât şi bogatele decoraţii exterioare, caracteristice stilului Seccesion.
Lucrările au fost executate de firma Tehnodomus, având o valoare de aproximativ 2.630.000 de euro.