INEDIT

Încă 13 zimbri au ajuns în Banat. Aceștia se vor alătura exemplarelor care sunt deja în libertate

13 exemplare de zimbru au ajuns ieri, 13 mai, în Măgura Zimbrilor, Armeniș tocmai din Germania. După o perioadă de acomodare vor trăi în sălbăticie alături de alte 65-70 de exemplare care deja sunt în libertate.

RETIM

Fiecare zimbru este valoros din punct de vedere genetic și este ales cu multă atenție de specialiști pentru a fi translocat și eliberat în acest habitat optim, Situl Natura 2000 Munții Țarcu.
„Suntem o echipă imensă de oameni care au un scop comun. Medici veterinari, biologi, agricultori, rangeri, vânători, turiști, mass-media cu toții suntem pârghiile care sprijină conservarea zimbrului și sporirea biodiversității din România”, spune Marina Drugă, Manager proiect LIFE RE-Bison, WWF-România.
Dacă totul decurge normal, în perioada de acomodare, în care cei 13 zimbri vor fi ținuți în țarcurile de Armeniș, la sfârșitul lunii iunie ei vor fi lăsați liberi și se vor alătura celorlalți, care trăiesc deja în sălbăticie.
Rewilding Europe și WWF România care coordonează proiectul de resălbătire LIFE RE-Bison încă din 2014 trec zimbrii printr-un process complex de selecție care asigură diversitatea genetică a generațiilor viitoare.
Reintroducerea zimbrilor în Carpații Meridionali se realizează în cadrul proiectului „Acţiuni urgente pentru refacerea populaţiilor de zimbru în România”, implementat de WWF România şi Rewilding Europe, cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, prin Programul LIFE și alături de comunitățile locale.

Foto: Bianca Stefanut / WWF România

Winter Sale 2025

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns