Locuri din Banat

Începe marcarea traseului Via Transilvanica, din Banatul de Munte. 300 de kilometri de locuri frumoase

Via Transilvanica ajunge în această vară și în Banatul Montan. Cei de la Tăuleașa Social, inițiatorii acestui traseu de drumeție care străbate întreaga țară, se apucă să marcheze teritoriul și în această zonă a țării.

RETIM

„Din 2018 încoace, în fiecare vară ne facem bagajele să plecăm undeva. Via Transilvanica ne-a dus în tot felul de locuri din țară și ne-am pregătit de fiecare dată pentru traseu. Zilele acestea ne-am făcut bagajele, am pus la rând tot ce ține de puterile noastre, astfel încât din perspectiva noastră, elementele logistice/administrative/emoționale să fie pregătite. Suntem în așteptare. Urmează să plecăm către Caraș-Severin, județul care va marca Terra Banatica și cu care dăm startul verii noastre cu treabă, pe #drumulcareuneste

Winter Sale 2025

Vă spunem cu mâna pe inimă că suntem puțin speriați pentru că județul Caraș-Severin, așa cum este creionat pe harta noastră în momentul de față, are nici mai mulți, nici mai puțini de 291 de km, ceea ce îl face unul din cele mai grele tronsoane de care ne-am apucat până acum. Noi ne-am propus ca până în 24 iulie să finalizăm acest tronson, dar suntem conștienți că dacă vrem ca acest lucru să fie posibil, nu putem merge singuri pe drum (vezi imagine atașată). Așa că acum când ne aflăm „în prag”, mai la propriu, mai la figurat, vă cerem ajutorul vouă, tuturor care citiți mesajele noastre”, spun reprezentanții Tăuleașa Social, cei care dezvoltă traseul Via Transilvanica.
Aceștia anunță că au nevoie de sprijin, atât în identificarea și explorarea traseului cât și pentru realizarea bornelor.
„În primul rând, căutăm partener pentru mobilitate off-road, care să ne permită să explorăm zona și traseul așa cum trebuie. Așa că dacă știți cumva oameni care ar fi dispuși să ne ajute să vedem traseul la fața locului și au mijloace corespunzătoare: ATV-uri, biciclete electrice, mașini de off-road etc, vă rugăm să le dați de veste și să ne contacteze. Răspundem foarte repede la mesajele de pe facebook.
În al doilea rând, din cei 291 de kilometri pentru care suntem pregătiți, 120 sunt încă nefinanțați. Noi sperăm totuși că vom avea unde să instalăm cele 120 de borne pe care le-am pregătit în plus. Totuși suntem siguri că mediile de comunicare existente, mai ales cel pe care ne aflăm acum, pot avea ecou impresionant (din nou, vezi imagine atașată). Dacă știți/ sunteți oameni cu drag de Terra Banatica, care ar putea deveni sponsori ai unor kilometri de Via Transilvanica, vă rugăm să ne scrieți”, mai spun organizatorii.

Via Transilvanica este un proiect al celor de la Tăuleașa Social. Traseul are aproximativ 1.400 de km, de la Putna până la Drobeta Turnu Severin, se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare si masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Un comentariu

Lasă un răspuns