Rețete bănățene

Învinge canicula cu o supă de gulii lugojeană, o rețetă tradițională din Banat ideală pentru vară

Meteorologii anunță ccaniculă și un nou „spectacol” al verii deasupra Banatului și în restul țării în acest weekend. Cum nu poți niciodată să te pregătești pentru un asemenea eveniment, cel mai bun mod de a te apăra împotriva temperaturilor cu plus este să te folosești de ce ai prin casă pentru a prepara o mâncare care să îți țină la propriu de răcoare.

RETIM

Pe lângă asta, supa de gulii lugojeană este și foarte gustoasă. Se prepară extrem de ușor și este gata de servit în doar 30 de minute, cu tot cu pregătirile dinainte de a pune capacul pe oală și da la fiert. 

Fidelity by Iulius Mall

Ingrediente pentru supa de gulii lugojeană

-600 grame de gulii

-40 grame de făină

-200 ml de lapte

-200 grame smântână

-150 grame de ceapă tocată

-80 grame de unt

-două ouă

-sare

-piper

-pătrunjel

Cum prepari supa de gulii lugojeană

Începi prin a curăța guliile și ceapa, pe care le speli și pui la fiert întregi în doi litri de apă rece cu sare. Când legumele au fiert, strecori apa, iar pe gulii le tai pătrățele mici. Într-o altă cratiță, pui făina peste untul care s-a topit deja, după care adaugi guliile și lași la înăbușit pentru 10 minute.

Adaugi mai apoi zeama, ouăle bătute cu laptele, după care condimentezi cu sare și piper după propriul plac. Lași totul la foc mic pentru alte 20 de minute. Când supa a fiert, adaugi smântâna și pătrunjelul, pe care l-ai tocat mărunt. Servești supa când se potolește, călduță pentru a te ajuta să îți reglezi temperatura corpului, cu o felie de pită de casă ca în Banat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns