Locuri din Banat

MuMa își așteaptă oaspeții! Te poți caza în mijlocul naturii, în căsuța prototip a viitorului campus WeWilder

Căsuța prototip a campusului WeWilder își deschide porțile pentru oaspeți. Campusul va fi un loc unde să colaborezi, să trăiești, să creezi,  în vechiul sat din Armeniș, Munții Tarcu. Unde zimbrii circulă liber și natura se schimbă. Un joint-venture al diviziei de inovare WWF România Panda Labs, Flex România. și alți colaboratori.

RETIM

„Am deschis porțile MuMA Hut, căsuța prototip a campusului WeWilder, care a fost nominalizată anul acesta la Premiul de Arhitectură Contemporană Mies van der Rohe și la Bienala de Arhitectură de la Timișoara. MuMA Hut vă invită să experimentați traiul în natură, alături de un om drag. Această căsuță a făcut înconjurul lumii virtual, în comunități de design sau dezvoltare durabilă, și nu ne miră pentru că la MuMA ne-am propus să creăm un exemplu de colaborare multidisciplinară, să dăm suflu al vremurilor noastre arhitecturii locale, să construim cu un impact minim în natură cu materiale locale sau certificate și mai ales să exersăm un trai mai verde în „camera în livadă”. Aici dormi sub stele la fereastra MuMei și faci duș pe lespezi de piatră”, arată reprezentanții campusului.

Fidelity by Iulius Mall

MuMA Hut va primi oaspeți care doresc să trăiască experiența naturii sălbatice atât dinafara, cât și dinăutrul căsuței prevăzute cu o fereastră generoasă către peisaj.

Datorită inițiativelor WWF din ultimii 6 ani, în zonă sălășluiesc acum peste 60 de zimbri în sălbăticie, care au un efect substanțial în vederea diversificării florei și faunei locale. Zimbrii atrag vizitatori și prezența lor este fundamentală pentru dezvoltarea ecoturismului.

Proiectul MuMA Hut are rolul de catalizator și exemplu pentru dezvoltarea capacității de ospitalitate și, prin urmare, a dezvoltării durabile a comunității rurale. MuMA Hut este și un prototip pentru campusul WeWilder, altă inițiativă WWF România în Armeniș, un ansamblu de căsuțe și un spațiu comunitar, cu rol de coworking în natură, care va găzdui oaspeții interesați de inițiativele locale.

Campusul își propune să fie locul de întâlnire pentru freelancers, echipe din companii, artiști, antreprenori și localnici, totul pentru a forma o rețea de economie circulară amplasată în inima naturii.

WeWilder este un prototip al Panda Labs divizia de inovație a WWF, dezvoltat ca răspuns la nevoia comunității rurale de a se dezvolta substanțial și sustenabil de pe urma naturii sălbatice în jurul căreia locuiește. Cu o finanțare câștigată de la compania globală FLEX, cu sediu și în Timișoara, în valoare de 100 de mii de dolari, WeWilder își propune să fie un exemplu în ceea ce privește arhitectura verde și un model pentru punerea în practică a unei micro-economii verzi, participative, cu ecou în întreaga regiune.

Anul acesta, campusul WeWilder se va compune din trei căsuțe din lemn, numite Chilii și un spațiu central, denumit Zâna, care adăpostește o zonă de coworking, o bucătărie comunitară și o bibliotecă. Campusul s-a adaptat la realitatea actuală afectată de pandemia COVID-19. Căsuțele au fost gândite ca spații autonome prevăzute cu o chicinetă și spațiu de lucru pentru laptop, astfel încât un om sau doi pot lucra fără să intre în contact cu alte persoane.

Rezervările se pot face pe site-ul WeWilder: https://www.wewilder.com/wilders/mumahut

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns