Carmangeria Salami intră, de Ziua Națională a României, pe piața din vestul țării, cu primele trei magazine deschise la Lugoj, Făget și Timișoara. Carmangeria este deschisă, la Lugoj, de un grup de producători din Transilvania, din zona Alba Iulia, care promovează alimentația sănătoasă și rețetele tradiționale vechi românești.
Pe o piață cu o concurență acerbă, reprezentanții carmangeriei mizează că vor avea succes datorită calității produselor vândute.
“Am pornit în acest proiect și ne vom lupta să promovăm produsele autentice românești. Venim din Transilvania, din zona Alba, o zonă în care încă mai există produse tradiționale și producători locali. Nu vrem să auzim de E-uri, de aditivi, de conservanți. Produsele noastre sunt fabricate după vechile rețete. Sunt porci crescuți de noi, nu e carne importată din alte țării, așa cum se găsește în supermarket. Dacă părinții și bunicii noștri puteau să facă produse de calitate fără chimicale, așa putem să le facem și noi. Nu ne temem de concurența marilor magazine, pentru că noi suntem convinși că vom avea succes, datorită faptului că vindem carne curată, sănătoasă, pe care o consumăm și noi, cu copiii și familiile noastre. Păstrăm aceeași abordare și în cazul procesării cărnii, unde majoritatea proceselor sunt făcute manual, așa cum se făceau și în trecut. Inclusiv afumarea cărnii la noi se face tradițional, cu lemn de fag”, spune Alexandra Borcea, reprezentanta carmangeriei și lanțului de magazine Salami.
Urmează deschiderea unui abator
Sortimentele pe care bănățenii pot să le cumpere în magazinele Salami sunt cele care, în trecut, erau făcute acasă de orice familie care tăia un porc.
“La noi în magazine găsiți cârnați, caltaboș, pateu, slănină, jumări, șuncă. Puteți să cumpărați inclusiv urechi de porc, practic vindem tot ce ar avea un om care taie acasă un porc. Vindem chiar și jumătăți de porc sau porci întregi, pe care îi pregătim după metoda tradițională, pârliți cu paie cum se făceau în trecut. Vindem și diverse sortimente de salam și crenvurști care se fac în combinație cu carne pui sau de vacă, tot din fermele noastre”, mai spune Alexandru Borcea.
În momentul de față, Salami are prima carmangerie deschisă la Lugoj și trei magazine în: Lugoj, str. Nicolae Bălcescu nr. 9; Făget, str. Coriolan Brediceanu nr.44 și Timișoara, Piața Ștefan Furtuna nr.7. Anul viitor, urmează deschiderea unui abator și altor magazine, în Lugoj și Timișoara.
Despre Carmangeria Salami
Salami este o carmangerie 100% românească, înființată cu scopul de a promova hrana curată și sănătoasă în rândul populației, prin furnizarea de carne și produse din carne fără aditivi, conservanți și coloranți. Pe lângă misiunea hranei sănătoase, Salami își dorește înființarea unui ONG care să ofere hrană unor grupuri vulnerabile, precum copiii din familii defavorizate, persoanele cu dizabilități sau cele fără adăpost, în colaborare cu asociațiile umanitare din zona de vest a țării. Colaborarea cu aceste asociații va fi extinsă pe măsura ce compania se va dezvolta și va începe sa aibă profit.
adresa este corecta, nu cumva adresa corecta este Piata Stefan Furtuna?