INEDIT

Parada ciutelor, într-un parc național din Banat. E perioada în care are loc împerecherea VIDEO

O paradă spectaculoasă a ciutelor a fost surprinsă într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, într-o filmare realizată de camerele de monitorizare a faunei, instalate cu grijă de către specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului.

RETIM

Ciuta, femela cerbului, și-a făcut apariția într-un decor natural deosebit, caracterizat de zone montane și deluroase cu păduri întinse, care oferă condiții optime de liniște, adăpost și hrană. În această perioadă a anului, când are loc împerecherea, ciutele se adună în cârduri, fiind conduse de obicei de către cea mai bătrână ciută din grup. În aceste cârduri se regăsesc atât ciute adulte, cât și viței și chiar cerbi din al doilea an.

Fidelity by Iulius Mall

Pădurile din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului reprezintă un habitat natural de excepție pentru fauna sălbatică, oferind condiții ideale de hrană, adăpost și liniște.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este unul dintre cele mai remarcabile arii protejate din sud-vestul țării, cu o suprafață impresionantă de 36.052 hectare. Aici se găsesc opt rezervații naturale, inclusiv Rezervația Naturală Izvoarele Nerei, clasificată și ca sit UNESCO. Pădurea de fag, cu o vârstă medie de aproximativ 350 de ani și o suprafață de 4.667 hectare, este cea mai întinsă și compactă pădure de fag din întreaga Europă, reprezentând un adevărat paradis pentru biodiversitate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns