Chef Nicolaie Tomescu ne oferă toate indicațiile pentru probabil cea mai bună pască pe care am mâncat-o vreodată, pască cu ciocolată, brânză și căpșuni. O combinație perfectă între aceste ingrediente cu gust ușor amărui de la cacao, brânza dulce și aromată totul completat cu un jeleu acrișor de căpșuni.Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, de asemenea rețete explicate pas cu pas găsiți aici. Pe Chef Nicolaie Tomescu îl puteți urmări pe Instagram, sau pe pagina de Facebook,
„Ingredientele sunt destul de ieftine și la îndemâna tuturor, modul de preparare simplu și nu trebuie să fii vreun maestru cofetar ca să reușești la perfecție acest desert.
Întotdeauna mi-au plăcut lucrurile simple dar cu rezultate uimitoare, merge perfect și ca un tort festiv ornat cu puțină frișcă sau ciocolată albă, ori un mousse de fistic, tot ceea ce trebuie e să fii creativ și să îți pui gustul și imaginația la treabă.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Cum facem Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni
Ingrediente pentru blat:
- 100 g făină albă tip 000
- 50 g zahăr pudră
- 1 ou întreg
- Un praf de sare
- 70 g unt cu minim 80% conținut de grăsime
- 100 ml lapte cu 3,5% conținut de grăsime
- 1 linguriță extract de vanilie
- 20 g de cacao de bună calitate
- 5 g praf de copt
Ingrediente pască:
- 550 g brânză grasă de vaci bine stoarsă
- 300 g de smântână grasă cu 25% grăsime
- 20 g zahăr vanilat (2 plicuri)
- Un praf de sare
- 4 ouă întregi
- 150 g unt cu minim 80% grăsime la temperatura camerei
- 150-200 g de zahăr tos
- 30 g faină albă tip 000
- 100 g de griș de grâu
- coaja rasă de la o portocală/lămâie sau din ambele
- 1/2 linguriță extract de portocale
- 1/2 linguriță extract de lămâie
Ingrediente pentru jeleul de căpșuni:
- 250 g căpșuni proaspete/congelate
- 120 g zahăr tos
- 10 g gelatină
- 50 ml apă rece
Mod de preparare pentru blatul de cacao:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetăm cu hârtie de copt fundul unei tăvi rotunde cu inel detașabil de 22 cm. Punem făina cu cacaua, praful de copt într-un castron. Mixăm untul cu zahărul pudră, praful de sare până se spumează. Adaugăm oul, extractul de vanilie și amestecăm ușor pană se încorporează. Încorporăm laptele și omogenizăm. Adăugăm amestecul de făina cu cacao și praf de copt prin cernere iar cu o spatulă amestecăm atât cât să obținem o compoziție omogenă.
Turnăm în tavă si dăm la cuptor pentru 10 minute.
Mod de preparare pentru brânză:
Cât timp stă blatul la cuptor ne ocupăm de crema de brânză. Dăm portocala pe răzătoarea cu ochiuri mici. Într-un castron punem brânza cu zahărul, zahărul vanilat, praful de sare și amestecăm ușor din când în când până se topește zahărul. Adăugăm ouăle întregi, smântâna, coaja de portocală/lămâie, extractele de portocale și lămâie, făina, grișul și omogenizăm.
Adăugăm și untul, amestecăm bine. Turnăm în tavă peste blatul de cacao. Dăm la cuptor pentru 40-45 de minute. După coacere o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se tempereze pentru 10-15 minute în tava în care s-a copt. Îndepărtăm marginea și o lăsăm să se răcească complet.
Dacă cumva este prinsă de marginea tăvii, o desfacem ușor cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și îngustă. O lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru jeleul de căpșuni:
Punem gelatina la hidratat în apă rece pentru minim 10 minute. Căpșunile împreună cu zahărul le punem la fiert până obținem o compoziție similară a unei dulceți lejere.
Cu ajutorul unui blender mixăm până obținem un piure, lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Adăugăm gelatina în compoziția fierbinte și omogenizăm.
Punem înapoi inelul în care s-a copt, strângem bine si turnăm peste brânză si dăm la rece pentru minim 2 ore.
Cam asta a fost multă vorbărie, dar muncă puțină si un rezultat fantastic, să vă fie de folos!”
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, de asemenea rețete explicate pas cu pas găsiți aici. Pe Chef Nicolaie Tomescu îl puteți urmări pe Instagram, sau pe pagina de Facebook,