Evenimente

Pentru copii, părinți și bunici! Începe Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin”, de la Timișoara.

Teatrul Merlin, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș, organizează o nouă ediție a Festivalului Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin”, duminică, 29 septembrie, de la ora 11:00.

Distractie pe patine

Festivalul debutează cu spectacolul premiat cu Premiul pentru regie si Premiul pentru interpretare la Festivalul de Animatie ImPuls de la Bucuresti, „Extraterestrul care și dorea ca amintire o pijama” de Matei Visniec, în regia lui Béreș László.

RETIM

Pentru toți spectatorii, indiferent de vârstă, Teatrul „Merlin” a pregătit un program deosebit de bogat care se întinde pe durata unei săptămâni, cu cele mai reprezentative spectacole din țară și din străinătate. Programul complet al întregului festival îl găsiți alăturat.

Festivalul aduce 17 trupe de teatru în concurs, 21 de spectacole, 6 țări participante: România, Spania, Franța, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova. Nu lipsesc nici alte activități și evenimente: două concerte, The sound of classics și Sculpting Sounds – Cari Tibor Project, un vernisaj al expoziției de afișe și fotografii de arhivă, Merlin 70, și o lansare de carte a colegilor noștri de la București care aduc la Timișoara Teatrul de Animație în România – Album Centenar, o lucrare coordonată de reputatul regizor Cristian Pepino și prezentată de domnul Călin Mocanu, care este și manager de proiect. Pentru copiii care doresc să se implice în mod direct și creativ a fost pregătit un atelier de construcție personaje-păpuși, coordonat de artistul plastic Marina Nicolici, anul acesta vedeta-păpușă fiind chiar Merlin.

Puteți să alegeți din zecile de titluri prezente în program atât spectacole pentru copii foarte mici: O poveste într-un acvariu, Peter Pan, Petrică și Lupul, Apolodor, Crăiasa Zăpezii, Regele smoc de barbă, Ciobănașul cu ochi de stele, Dragonul, cât și pentru cei mai măricei: O noapte furtunoasă (operă cu păpuși), Cartea cu Apolodor, Cusut… cu ață albă. De asemenea, și oferta de spectacole pentru tineri este mare: Eu, Sisif, prezentat de Puppet’s Lab, Bulgaria, Ole! Întâlnire între un clovn și flamenco, un spectacol de teatru-dans de Elodie Hatton, propus de La Crique, Franța și Jocul timpului, superbul spectacol nonverbal prezentat de David Zuazola, Spania.

Spectacolele Fierarul satului și Ciobănașul cu ochi de stele se vor juca în limba maghiară, iar Eu, Sisif, va avea, parțial, text supratitrat în limba română.

Festivalul internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin”, susținut de Consiliul Județean Timiș, este un prilej extraordinar pentru copii și tineri să vadă spectacole valoroase, contemporane, multe dintre ele fiind premiate la alte festivaluri. Profesioniștii din teatru au parte de discuții constructive și schimb de experiență, iar întreaga familie poate petrece timp de calitate.

„Luuuuume, luuuume!
Copii, părinți, bunici
Luați o pauză și citiți!
Ar fi fain să nu lipsiți!

MERLIN împreună cu Consiliul Județean Timiș vă invită la festival
Când? Duminica viitoare!
Unde? La Teatrul Merlin!!!!
La ce oră? LA 11!!!
Ce va fi?Va începe FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE ANIMAȚIE “SUB BAGHETA LUI MERLIN”, Ediția a IV-a, cu spectacolul “Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”.
De ce? Pentru că MERLIN și-a propus să vă facă toamna minunată și să vă vrăjească cu povești care mai de care!
Ce o să mai vedeți? Iaca și programul:”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns