Peste 1000 de saci de gunoi, curățenie la cele 22 de mori și în jurul lor, curățarea de deșeuri a celor două canale de aducțiune principale (ierugi) pe circa 4 km fiecare, igienizarea și tratarea lemnului la 11 mori, la care se adaugă alte activități: văruirea de copaci pe viitorul traseu turistic, construirea de băncuțe și mese turistice etc. Acesta este bilanțul din weekend în cadrul proiectului „Hai la Rudăria” derulat de Asociația „Acasă în Banat”, împreună Fundatia Orange.
„Mobilizarea a fost una impresionantă iar vremea a ținut cu noi pe tot parcursul evenimentului, așa că am reușit să depășim toate obiectivele. Peste 70 de voluntari au participat la eveniment în ziua de vineri și peste 200 în a doua zi, sâmbătă, iar numărul total de ore muncite se apropie de 3000! Toate acestea nu ar fi fost posibile fără dedicarea de care au dat dovadă toți voluntarii, iar pentru asta nu putem decât să le mulțumim! Am avut parte de un sprijin exemplar din partea Primăriei și Consiliului Local din Localitatea Eftimie Murgu, a primarului Mihai Otiman si echipa care ne-au pregătit toate mesele si au ajutat la organizat în detalii fiecare aspect al evenimentului. Împreună am găsit soluții la toate problemele care au apărut de-a lungul celor trei zile”, arată reprezentanții asociației.
Aceștia au adus o serie de mulțumiri celor care s-au implicat în acest proiect, sub o formă sau alta.
„Mulțumiri localnicilor care ne-au ajutat cu mâncare, ne-au cazat în „sobele” lor bune, ne-au omenit si ne-au ajutat la fiecare moară în parte! Mulțumim pentru sprijin Pensiunea Danieli si Casa Valea Morilor pentru camerele puse la dispoziție voluntarilor și pentru înțelegere! Mulțumim colectivului de la Liceul Teoretic Eftimie Murgu Bozovici, elevilor minunați, veniți din aproape toate satele Almăjului, care au muncit cot la cot cu noi, dar și cadrelor didactice care i-au însoțit și organizat la eveniment! Felicitări tuturor pentru implicare!
Nu în ultimul rând, mulțumim Universitatea de Vest din Timișoara pentru organizarea vizitei jurnaliștilor din Timișoara la Rudaria”, au mai transmis organizatorii
La eveniment au luat parte și presedintelui Consiliului Județean Caraș-Severin Romeo Dunca, primarul Reșitei Ioan Popa, arhitectului-șef al județului Caraș-Severin Luminița Munteanu și Viorel Coifan, consilier al președintelui Consiliului Judetean Timiș si Ilie Sîrbu, consilier al primarului Timișoarei.
Etapa a doua a proiectului va avea loc in luna iulie, iar a treia la finalul lunii august-inceputul lunii septembrie. Proiectul „Hai la Rudăria!” este finanțat de Fundatia Orange cu suma de 35.000 lei, prin intermediul „Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori: