Evenimente

Primul documentar făcut vreodată despre Revoluția din 1989 va fi difuzat la Timișoara

Lansat în 1992, la doar 3 ani de la Revoluția din 1989, “Timișoara Decembrie 1989” este unul dintre cele mai importante documentare despre evenimentele de acum 30 de ani de la Timișoara din câte s-au realizat vreodată. Fiind primul documentar realizat pe tema Revoluției, filmul va fi proiectat vineri, 13 decembrie, de la orele 19:30 la Aethernativ.

Distractie pe patine

Documentarul a fost realizat de către Ovidiu Bose Paştină. Proiecția documentarului prefațează mai multe tururi ghidate ale Revoluției ce vor avea loc pe 15 și respectiv 16 decembrie. Scopul filmului este de a-i introduce pe participanții la tururile ghidate în atmosfera din timpul evenimentelor care au schimbat România pentru totdeauna înainte de a parcurge Timișoara prin locurile cele mai importante ale acelor zile.

RETIM

„Timișoara Decembrie 1989″, realizat de Ovidiu Bose Paştină, a fost montat la începutul anului 1990 și a fost primul documentar despre Revoluţia din Timişoara din toate timpurile. Documentarul a câştigat Marele Premiu la festivalul Dokumentar Neubrandemburg din Germania. A fost totodată prezentat la festivalurile de film de la Berlin şi München. La Festivalul de la Yamagata din Japonia a fost selectat printre cele mai bune documentare ale lumii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns