Evenimente

Puteți participa la reconstituirea unor elemente din structura bisericii de la Povergina

Joi și vineri Asociația Biserici Înlemnite  vă așteaptă în Parcul Regina Maria (Coronini), între orele 10:00 – 18:00, să dați o mână de ajutor, alături de  meșteri dulgheri, la reconstituirea unor elemente arse din structura bisericii de la Povergina, folosind tehnici tradiționale de prelucrare a lemnului. Atelierele vor să contribuie la educarea publicului larg, în ceea ce privește componenta tehnică și constructivă a obiectivelor de patrimoniu din lemn.

Fidelity by Iulius Mall

Proiectul „Oglinda de lemn II” este desfășurat de Asociația Biserici Înlemnite  și are drept scop promovarea patrimoniului cultural din lemn. Un alt obiectiv este medierea între actorii locali care doresc să se implice în procesul de documentare, promovare și protejare a bisericilor de lemn, pentru a păstra și valorifica moștenirea culturală din comunitățile lor.

RETIM

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns