Locuri din Banat

Renaște hotelul-bijuterie din Băile Herculane, lăsat până acum în paragină. Primele imagini ale fațadei refăcute

Nicolae Căpușan, milionarul clujean și investitorul care a preluat Hotelul Decebal din stațiunea Herculane, a oferit în premieră primele fotografii asupra transformării spectaculoase pe care o aduce acestei bijuterii arhitecturale.

RETIM

„Comoara Herculane renaște din ruine… din nou, după o lungă perioadă de așteptare, sub mâinile maeștrilor Bogdan și Alin”, a scris Nicolae Căpușan, lângă cele două fotografii pe care le-a postat pe o rețea de socializare.

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Hotelul Decebal, cu o istorie bogată care se întinde pe mai bine de un secol, se pregătește să renască sub o nouă înfățișare, urmând să devină un hotel de cinci stele ce promite să redefinească ospitalitatea în zonă.

Investiție de circa 5 milioane de euro

Una dintre cele mai emblematice clădiri din Herculane, hotelul în stil baroc ardelenesc, cu elemente decorative rafinate și o intrare impunătoare, se află acum în plin proces de restaurare și modernizare. Investiția semnificativă inițiată de familia Căpușan, în valoare de aproximativ 4-5 milioane de euro, a început în 2017, iar primele imagini publicate recent arată că proiectul este în plină desfășurare.

Unul dintre aspectele majore ale transformării este fațada hotelului, considerată cel mai important element arhitectural al clădirii.

„Fațada este cel mai important aspect al hotelului Decebal, fiind una dintre cele mai impresionante din punct de vedere arhitectural. Planificăm să finalizăm cel puțin tronsonul principal până la sfârșitul acestui an”, a declarat recent, pentru Ghidul Banatului, Vlad Căpușan, fiul milionarului Nicolae Căpușan. El a adăugat că se așteaptă ca în următorii trei ani să poată inaugura primul hotel de cinci stele din Băile Herculane.

Pe lângă Hotelul Decebal, familia Căpușan a demarat și investiții în alte clădiri istorice din Herculane, inclusiv în Casino și Băile Diana. Proiectul de restaurare este deja în curs, iar echipa se străduiește să finalizeze lucrările în următorii doi ani.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

1 comentariu

Lasă un răspuns