Palatul Marschall aflat pe splaiul Tudor Vladimirescu, colț cu bulevardul 16 decembrie 1989, la intrarea în vechiul cartier Iosefin (vizavi de Palatul Apelor), a fost ani de zile lăsată de izbeliste. S-au degradat ornamentele de pe fațadă, au dispărut decorațiunile de deasupra frontoanelor de la nivelul acoperișului.
Superba clădire a avut însă parte de o soartă fericită. Este printre frumos restauratele clădiri istorice din Timișoara.
Documentația a fost realizată în 2016, lucrările de reabilitare au început în 2017 și au durat până în 2024.
Zilele trecute s-a dat jos ultimele schele de pe fațadă, iar acum se poate vedea palatul în toată splendoarea ei.
Clădirea a fost construită în 1904. Înainte terenul pe care se află actual Palatul Marschall făcea parte din zona în care nu se putea construi decât după ce a fost ridicat caracterul de fortificație a Timișoarei, în 23 aprilie 1892.
În 1899, Róna Ignácz a cumpărat două loturi de teren, dintre care cel de pe colț. Ulterior a vândut acest lot lui Franz Marshall, un comerciant înstărit, care a fost în 1938 ministrul agriculturii în Ungaria.
Marshall a apelat la Martin Gemeinhardt pentru proiectarea unui imobil de raport. Autorizația de construcție a fost eliberată la 14 decembrie 1903, iar construcția a fost terminată la 1 noiembrie 1904.
În 1925 la parter a funcționat celebrul atelier de fotografie Pittoni.
Stilul palatului este Seccesion eclectic cu elemente neogotice și decorațiuni în stil Art Nouveau, cu figuri feminine și motive animale și vegetale: fluturi, berbeci, pești, struguri și flori.
Clădirea are parter, două etaje și un demisol pe aproape întreaga suprafață construită. Palatul are 9 apartamente, 54 de camere și 11 băi.