Evenimente

S-a anunțat data mult așteptatului concert de muzică clasică din Peștera Românești

Concertul de muzică clasică din Peștera Românești are loc și în acest an în toiul toamnei. Pasionații de muzică de calitate din toate colțurile Banatului, dar și din străinătate sunt așteptați să participe la un concert unic în Europa, în peștera în care se țin concerte încă din 1984.

RETIM

În acest an, concertul este programat pentru ultima duminică a lunii, pe 27 octombrie. Deocamdată nu a fost definitivat programul concertului, însă cu siguranță spectatorii iubitori de natură și muzică vor avea parte de un eveniment de neuitat.

Fidelity by Iulius Mall

Peștera face parte din categoria peșterilor mijlocii, cu dezvoltarea totală de 1.450 m, dispusă orizontal pe 3 nivele. Intrarea principală este orientată spre N-NV, este lată de 9,5 m și înaltă de 2 m, fapt ce permite o iluminare difuză până la circa 70m. Pe această porțiune pereții sunt înverziți de alge. 

În Sala Liliecilor săpată în brecie tectonică (foarte puține cazuri în peșterile din țară) se găsește o colonie permanentă de lilieci. Etajul superior și cel mijlociu au caracter subfosil. Etajul inferior, cu caracter subfosil este accesibil doar speologilor cu echipament și cunoștințe de TSA. Sălile principale s-au format la intersecția mai multor fălii.

Începând din anul 1984, Asociația Speologică Speotimiș organizează în Sala Concertelor din această peșteră o serie de concerte la care au participat nume sonore ca: Filarmonica Banatul, Ștefan Ruha, Kathleen Evans, Alexandra Guțu, Gabriel Croitoru, Corala „Sabin Drăgoi”, grupurile “Bega Blues Band”, “Survolaj”, “ Nightlosers”, “Cargo”, “Celelalte Cuvinte”, “Implant Pentru Refuz” și nu în ultimul rând “Zdob și Zdub” care au adus în Peștera Românești un număr record de 2.000 de spectatori.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns