Oameni din Banat

”Educația la Sat”. Se caută voluntari pentru pentru copiii din mediul rural

Asociația ”Educația la Sat” caută zece 10 voluntari pentru lecții de alfabetizare și remediere. Lecțiile vor fi online. Elevii sunt de clase primare și gimnaziale, din mediul rural.

RETIM

”Căutăm în mod special studenți din Timișoara: de la Pedagogie-Științele Educației, Psihologie, Asistență Socială, IT dar și mari iubitori și cunoscători  de Limba și Literatura Română și Matematică sau învățători. Dacă sunteți creativ și vă place non formalul, lectura și copiii, și mai aveți și vreo 2-3 ore libere pe săptămână, atunci poate doriți să ne ajutați la lecții”, arată reprezentanții Asociației.

Fluturi și albine vii - expoziție

Cei care doresc să se implice trebuie să completeze un formular, care poate fi găsit aici  și să trimită un CV la adresa de email: scoala.lasat@gmail.com

”În două săptămâni sperăm să începem, în funcție de cum găsim voluntarii. După selecția si instruirea fiecărui voluntar acesta va primi imediat grupa de lucru sau elevul. Vom lucra și 1 la 1. Deci începem de prin 22 martie, vor fi 3 ore săptămânal minim. Proiectul va ține până la sfârșitul anului școlar, adică 18 iunie, 2021”, spune Ancuța Sârbu, de la Asociația ”Educația la Sat”.

Citește aici întreaga poveste a asociației care din 2018 desfășoară activități de tip afterschool pentru copii din mediile vulnerabile sin satele din apropierea Lugojului.

Voluntarii primesc materiale didactice de unde se pot inspira și crea lecții, vor fi informați asupra nivelului școlar al elevului și vor avea contact direct cu coordonatorul activităților, dirigintele/învățătorul elevului. De asemenea vor primi o adeverință de voluntariat.

Proiectul ”Educația la Sat” se află printre cele 11 selectate la ediția din acest an  Timotion.

”Suntem foarte bucuroși ca am fost selectați la Timotion și anul acesta, și în acest fel avem șansa să oferim trei luni de lecții de alfabetizare și remediale pentru anul școlar 2021. Mai exact sunt 108 ore pentru 25 de elevi selectați în programul nostru”, arată  Ancuța Sârbu.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns