Oameni din Banat

Singurul român care a zburat în spațiul cosmic marchează în Banat 40 de ani de la eveniment

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș anunță o serie de evenimente care îl vor avea în prim plan pe singurul român care a zburat în spațiul cosmic.

RETIM

Pentru aproape un sfert de timpul cât a durat zborul său în cosmos, adică 7 zile, 20 de ore și 42 de minute, cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu revine în județul Timiș de care este legat atât din punct de vedere profesional, cât și din punct de vedere familial. În perioada 19 -20 mai, Timișoara va găzdui evenimentele organizate la nivel național de către Fundația Cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu sub titulatura COSMOS 2021 – 40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiul cosmic.

Fidelity by Iulius Mall

Conferințe publice, expoziții de fotografii, desene și concursuri, dar și dialoguri cu tinerii pasionați de știință, organizate de către Universitatea de Vest din Timișoara, vor avea loc în mai multe locații din Timișoara, iar unul dintre momentele importante ale celor două zile îl va constitui și vizita pe care Dumitru-Dorin Prunariu o va face la casa părintească din satul Groși. Primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, Dumitru-Dorin Prunariu, este originar după familia tatălui, din Groși, comuna Margina, acolo unde, alături de invitații săi, domnia sa va vizita casa părintească și va lua parte la Mic Dejun La Margina, concept turistic dezvoltat de către Turism Timiș .

Evenimentele de la Timișoara sunt organizate și susținute de către Universitatea de Vest din Timișoara, Alianța pentru Turism , ibis Timisoara City Center, Consiliul Judeţean Timiş

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns