Evenimente

Șoseaua poreclită „Transfăgărășanul de Banat”, unde Dunărea se întâlnește cu muntele, va deveni mai sigură pentru călători

Un drum de puțin peste 100 de kilometri este catalogat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din toată România, având șanse să ajungă la fel de faimos ca și Transfăgărășanul sau Transalpina. Este vorba despre drumul dintre Orșova și Moldova Veche, în lungime totală de 105 kilometri. Ce îl face atât de special?

RETIM

Dunărea într-o parte, Munții Banatului în cealaltă, zeci de obiective turistice pe ambele părți și o înșiruire fără de sfârșit de serpentine care mai de care mai pitorești. Așa poate fi descris, în câteva cuvinte, “Transdunăreanul”, unul dintre cele mai frumoase drumuri din țara noastră. Situat chiar pe malul stâng al Dunării, drumul poate fi parcurs în două ore, la care se mai adaugă alte câteva dacă vrei să te oprești și să admiri diferitele obiective turistice de pe traseu.

Winter Sale 2025

CNAIR a anunțat că a început demersurile pentru a face din acest drum, o atracție turistică și un important flux de transport marfă, unul mai sigur pentru șoferii de toate felurile. Compania a lansat procedura pentru obiectivul „Stabilizare și consolidare versanți pe DN 57”, la limita județelor Caraș-Severin și Mehedinți. Ofertele vor fi deschise în prima parte a lunii viitoare. 

Mai exact, este vorba despre un sector lung de aproape patru kilometri, aflat la granița județelor Caraș-Severin și Mehedinți. 

„CNAIR a lansat, la începutul acestui an, procedura de achiziție publică pentru obiectivul de investiții «Stabilizare si consolidare versanți pe DN 57», limita județelor Caraș-Severin și Mehedinți. În ultimii ani, au avut loc mai multe evenimente care au pus în pericol siguranța circulației rutiere din cauza alunecărilor masive de teren în zona localităților Dubova, Svinița, Cozla, Berzasca. Procedura de achiziție publică amintită este pentru un sector din DN 57, pozițiile kilometrice 62+000 – 65+800, între Svinița și Cozla”, au anunțat cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Citește aici ce poți vedea pe Transfăgărășanul din Banat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns