Oameni din Banat

Tasi Iosif Ștefan (TAJO), omul care îmbină armonios arta vizuală cu natura și apicultura

Născut pe 22 decembrie 1966 la Timișoara, Tasi Iosif Ștefan (TAJO) a absolvit Liceul de Arte Plastice din Timișoara în 1988 și Facultatea de Arte Plastice, secția pictură, în 1996. Din 1998, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. După o perioadă în care a fost profesor de desen, s-a dedicat în întregime creației artistice și apiculturii. În prezent, locuiește în satul Socolari, unde a înființat galeria de artă URMA, un spațiu de creație și inspirație.

RETIM

În cadrul Salonului Anual al Artelor Vizuale Timișoara, ediția cu numărul 94, găzduit de Muzeul Național al Banatului în mansarda B1 a Bastionului Maria Theresia, TAJO a fost distins cu Premiul Juriului pentru lucrarea sa remarcabilă.

No More Bad Gifts 5 - 22 decembrie

Apicultura și arta

Stupina sa din Socolari, situată în apropierea rezervației naturale Cheile Nerei – Beușnița, produce miere sub brandul Tekar, un alt mod prin care TAJO își exprimă respectul pentru natură. Albinele i-au influențat profund opera artistică, transpunând echilibrul și fragilitatea naturii în lucrările sale.

Prin galeria sa din Socolari, artistul a creat un adevărat punct de întâlnire al artei contemporane cu tradiția, atrăgând artiști și vizitatori din țară și din străinătate.

Lucrările sale sunt straturi: de culoare, de textură, de timp. Fiecare piesă spune o poveste despre natură, despre oameni, despre armonia pe care ne străduim să o regăsim în cotidian.

Expoziția lui TAJO de la Bastionului Maria Theresia poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00, până în 10 ianuarie 2025.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:
Marius Ionescu
the authorMarius Ionescu

Lasă un răspuns