miercuri, octombrie 28, 2020
Timișoara 2021

Timișoara 2021: Cinci premii de 3.500 de euro pentru propuneri creative pentru transformarea cartierelor Timișoarei prin intervenţii murale

Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii anunţă un apel deschis în cadrul proiectului său Memoriile Cetăţii. Organizatorii așteaptă propuneri creative pentru transformarea cartierelor prin intervenţii murale care vor avea loc în spaţiul public în perioada 14-20 octombrie. Înscrierile se fac până în data de 12 septembrie 2019. Cinci dintre propunerile primite vor fi premiate cu câte 3.500 de euro.

“Căutăm oameni creativi, iscusiţi și cu spirit civic aprig care să transforme câteva cartiere din Timișoara într-un loc de întâlnire cu o marcă identitară trainică. Dacă îţi joacă în gând și-n mâini creativitatea, alătură-te echipei Memoriile Cetăţii și implică-te în transformarea cartierelor prin intervenţii murale în spaţiul public în perioada 14-20 octombrie. Îţi punem la dispoziţie pereţi numai buni de garnisit după care să întoarcă privirea și cel mai sceptic vecin din zonă. Vom cultiva împreună o estetică urbană accesibilă, interactivă și, nu în ultimul rând, care să corespundă nevoilor  actuale ale orașului. Tema din acest an, Revoluţia, pornește de la evenimentele din ‘89 și se extinde până la cele mai diverse forme de  rezistenţă pe care le întâlnim la nivel social sau chiar individual. Contribuie la consolidarea memoriei colective într-un mare fel – cam cât un perete de mare – și trimite-ne propunerile tale de murale până la data de 12.09.2019”, se arată în apelul făcut de reprezentnații Timișoara 2021. (mai multe info găsiți aici)

Proiectul Memoriile Cetăţii este realizat de Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și cofinanţat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, fiind parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

Pentru întrebări sau îndrumări suplimentare, puteți scrie pe adresa memoriilecetatii@timisoara2021.ro.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori: