Oameni din Banat

Timișoara are trei nominalizări la Gala Premiilor UNITER: două de la Teatrul Național, una de la Teatrul German

Marin Lupanciuc - Foto Adrian Piclisan

Teatrul Național din Timișoara se bucură să anunțe că două nomnalzări pentru premiile UNITER din acest an, iar Teatrul German de Stat, o altă nomnalizare.

RETIM

Regizoarea „TSCHICK. De ce am furat mașina”, Irisz Kovacs a adaptat pentru Teatrul German de Stat, un spectacol inspirat din romanul lui Wolfgang Herrndorf. Spectacolul a adus în prim-plan povestea emoționantă a doi adolescenți care evadează din realitatea lor într-o călătorie plină de aventuri și autodescoperire. Irisz Kovacs,  a adus în lumină elemente precum prietenia, libertatea și poezia lumii într-o manieră autentică și captivantă.

Fidelity by Iulius Mall

A doua nominalizare o primește actorul Marin Lupanciuc pentru rolul său din spectacolul „EXOD” de Marius Ivaškevičius, sub regia lui Oskaras Koršunovas, de la Teatrul Național din Timișoara. Marin Lupanciuc, într-o performanță remarcabilă, a adus pe scenă complexitatea și profunzimea personajului său, captivând publicul prin emoția și autenticitatea interpretării sale.

The Bandits

În fine, trupa The Bandits de la Teatrul Național din Timișoara primește o nominalizare pentru muzica originală din spectacolul „EXOD”. Membrii trupei au creat o coloană sonoră vibrantă și captivantă, care a completat atmosfera și povestea spectacolului într-un mod organic și inspirat.

Aceste nominalizări reprezintă o recunoaștere a efortului și excelenței celor implicați în realizarea spectacolelor de la cele două teatre și confirmă angajamentul instituțiilor pentru inovație și calitate artistică.

Gala Premiilor UNITER va avea loc pe 27 mai 2024 la Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, unde sperăm să vedem reprezentanții teatrelor din Timișoara urcând pe scenă pentru a primi aceste prestigioase distincții.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns