Locuri din Banat

Top 5 destinații din Timișoara, în funcție de recomandările turiștilor de pe cea mai mare platformă de călătorie din lume

FOTO Timisoara2023.eu

Pentru călătorii din întreaga lume care folosesc Tripadvisor, cea mai mare platformă de ghidare de călătorie din lume, topul locurilor de vizitat în Timișoara începe cu un lăcaș de cult important. Pe locurile doi și trei urmează două piețe, iar topul atracțiilor continuă cu alte locuri importante de vizitat.

RETIM

Tripadvisor este cea mai mare platformă de ghidare de călătorie din lume, accesată de sute de milioane de oameni în fiecare lună, care o folosesc de la planificare, la rezervare, până la efectuarea unei călătorii. Turișii din întreaga lume folosesc site-ul și aplicația Tripadvisor pentru a descoperi unde să stea, ce să facă și unde să mănânce, pe baza îndrumărilor celor care au mai fost acolo.

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Pe primul loc – Catedrala Ortodoxă din Timișoara

Declarată monument de artă pentru arhitectura, pictura și sculptura sa, și înălțată la încrucișarea celor mai importante artere de circulație din oraș, catedrala mitropolitană impresionează prin dimensiunile sale, prin grația liniilor, precum și prin învelișul de țiglă smălțuită care strălucește de departe în razele soarelui. Interiorul are măreția impresionantelor catedrale ale lumii, care te copleșește prin grandoarea și splendoarea lor, dar te îndeamnă în același timp spre evlavie și meditație.

Construcția propriu-zisă a catedralei a început în anul 1936 prin sfințirea pietrei fundamentale de către episcopul Andrei Magieru al Aradului. Au fost necesari cinci ani de muncă intensă până la ridicarea tuturor lucrărilor de arhitectură, suprafața construită cuprinzând 1.542 de metri pătrați, iar volumul în jur de 50.000 de metri cubi, capacitatea fiind estimată la aproximativ 5.000 de credincioși. O atenție specială merită cele șapte clopote al căror sunet impresionează prin rezonanța neobișnuită care se aude pe tot cuprinsul orașului.

Pe locul doi – Piața Unirii

Aceasta este cea mai veche piață istorică din Timișoara, amenajată în stil baroc. De-a lungul istoriei sale, piața s-a numit și Hauptplatz (Piața Principală), Domplatz (Piața Domului) și Piața Losonczy (după numele comitelui Ștefan Losonci, ucis în 1552 când cetatea a fost cucerită de turci). Numele de Piața Unirii i-a fost dat în 1919, pentru că aici s-au oprit trupele române care au intrat în Timișoara.

Piața găzduiește importante obiective turistice, precum Domul romano-catolic, Palatul Baroc, Catedrala Ortodoxă Sârbă, Casa Brück, Monumentul Sfintei Treimi și alte monumente arhitecturale. Are o suprafață mare, dimensiunile fiind de 150 pe 110 metri.

Locul al treilea – Piața Victoriei

Fostă Piața Operei, una din piețele centrale ale municipiului Timișoara e și locul în care Timișoara a fost proclamată în 20 decembrie 1989 primul oraș liber din România. La polii opuși ai pieței se găsesc Catedrala Mitropolitană la sud, iar la nord Palatul Cultural, cu Teatrul Național „Mihai Eminescu” și Opera.

Dinspre Operă spre Catedrală, promenada de pe dreapta se numește „Corso”, iar cea de pe stânga „Surogat”. În jurul pieței se găsesc instituții culturale – Opera Română, Teatrul Național, Teatrul German de Stat, Teatrul Maghiar de Stat, Catedrala Mitropolitană, cinematografele Timiș, Capitol și Studio, Muzeul Banatului, galerii de artă și multe magazine.

Locul patru – Memorialul Revoluției din Timișoara

Un complex dedicat rememorării și studierii evenimentelor din decembrie 1989 în România și în Europa Centrală și de Sud-Est. Situat în Pavilionul M al Cazărmii 1079, acesta a devenit sediul Asociației Memorialul Revoluției și un Centru Național de Documentare, Cercetare și Informare Publică despre Revoluția Română din Decembrie 1989.

Finanțările pentru renovare și construcție au provenit din alocații guvernamentale, donații și sponsorizări. Monumentele și spațiile expoziționale, precum și facilitățile de cercetare, includ o varietate de expoziții, filme documentare subtitrate în mai multe limbi și o bibliotecă cu peste 29 de titluri publicate până în 2015. Cu săli pentru documentare și cercetare, arhive audio-video, spații expoziționale și o capelă dedicată eroilor revoluției, Memorialul oferă un cadru cuprinzător pentru înțelegerea și comemorarea evenimentelor cruciale din istoria recentă a României.

Locul cinci – Iulius Mall Timișoara

Est un punct de referință în domeniul shopping-ului și al divertismentului, făcând parte din amplul proiect Iulius Town. Este cea mai mare zonă de retail din afara Bucureștiului, cu o suprafață impresionantă de 102.000 de metri pătrați.

Cu 450 de magazine ce găzduiesc branduri apreciate, Iulius Mall oferă o experiență de shopping la superlativ. De la cele mai populare branduri internaționale până la magazine locale, diversitatea este garantată. Iulius Mall este mult mai mult decât un centru comercial. Aici găsești și un nou concept Cinema City, inclusiv un VIP Cinema All Inclusive, unde te poți bucura de cele mai recente filme într-un ambient luxuriant. Pentru cei preocupați de sănătate și fitness, mall-ul oferă un centru de sănătate și fitness de înaltă clasă, cu o piscină semi-olimpică, sub marca World Class.

Gurmanzii vor fi încântați de varietatea de restaurante și cafenele tematice, iar pentru o pauză rapidă, food court-ul este întotdeauna o opțiune excelentă. Pentru familiile cu copii, spațiile de joacă pentru cei mici asigură distracție și siguranță, permițând părinților să se bucure de cumpărături și relaxare în voie.

Topul continuă cu recomandări precum: Centrul istoric, Muzeul consumatorului comunist, Opera Română, Parcul Rozelor, Râul Bega, Muzeul de Artă, etc. Facem precizarea că acest top este realizat strict pe baza recenziilor și recomandărilor lăsate de turiști, pe Tripadvisor, cea mai mare platformă de ghidare de călătorie din lume.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns