Toți cei care circulă pe bulevardul Take Ionescu din Timișoara pot observa, lângă sediul Poliției Timiș, clădirile moderne din complexul ISHO. Imaginile Google arată cum s-a transformat în ultimii 15 ani zona ILSA.
Înființată de o familie de evrei în anul 1905, fabrica de prelucrare a lânii ILSA (Indusrtria Lânii SA) a ajuns să aibă în perioada interbelică 1.800 de angajați. Odată cu naționalizarea averilor din 1950, ILSA a trecut în proprietatea statului, iar în anii 1970-1975 a fost supusă modernizării, devenind una dintre cele mai mari fabrici din Timișoara și o întreprindere-fanion a regimului comunist.
După Revoluție, fabrica a fost devalizată, ruinele ILSA, cu terenul de cinci hectare extrem de valoros, ajungând în posesia omului de afaceri Ovidiu Tender. De la Tender, terenul ILSA a fost cumpărat de omul de afaceri Ovidiu Șandor, care a dezvoltat ISHO. Ultima clădire a fostei fabrici ILSA a fost demolată în 2010, iar imaginile de pe Google surprind modul în care fosta zonă ISLA s-a transformat în ultimii 15 ani, devenind ISHO.


Potrivit site-ului de prezentare a proiectului, ISHO este alternativa contemporană la ceea ce înseamnă a locui în oraș, o redefinire a spațiului urban, ce îmbină armonie, modernitate și lifestyle. Creat de antreprenorul Ovidiu Șandor prin Mulberry Development, ISHO a fost conceput pentru a deveni un reper al Timișoarei de mâine. Proiectul este dezvoltat de o echipă de peste 100 de arhitecți, proiectanți, consultanți și ingineri.
Celor peste 1.200 de apartamente cu finisaje de calitate li se alătură 7.500 m2 de spații verzi, o nouă generație de clădire de birouri cu o suprafață de 50.000 m2 și un hotel Radisson Blu cu 160 de camere, un restaurant gastronomic și un bar concept.