luni, iunie 27, 2022
Locuri din Banat

Trei restaurante de pe Clisura Dunării unde poți mânca cel mai bun pește de apă dulce din România

Clisura Dunării e locul ideal pentru toți iubitorii de pește și mâncare pescărească. Veți găsi aici tot ce vă puteți imagina când vine vorba despre preparate pescărești. Ciorbe, borșuri, frigărui, pește în panadă de mălai, sosuri de usturoi bune de le mănânci cu pâine, saramuri și salate de icre delicioase. La capitolul localuri, multe sunt restaurantele care se întind de-a lungul Dunării, de la intrarea în țară și până la deltă.

Fidelity by Iulius Mall

Am căutat și, sperăm noi, găsit trei dintre cele mai bune restaurante de pe Clisura Dunării unde puteți să vă delectați cu preparate din pește ca la mama acasă. Aceste localuri își așteaptă oaspeții cu pește prins în Dunăre, preparat după rețete străvechi ce au dus renumele locului în toate colțurile Europei. Fie că sunteți începători în ale mâncărurilor cu pește sau un adevărat cunoscător, la aceste restaurante vă veți satisface cu siguranță toate poftele.

La fiecare restaurant prezentat puteți servi preparatele pe terase, cu respectarea normelor în vigoare.

La Pescador – Berzeasca

Somn, caras, șalău, precum și multe alte specii de pești, pe toate le puteți încerca, în funcție de disponibilitate, la restaurantul La Pescador din Berzeasca. Priveliștea e de vis, iar mâncarea, și mai și. Încercați neapărat somnul prăjit în panadă cu sos de usturoi, limonada de zmeură și papanașii. Restaurantul îl găsiți chiar pe malul apei, înainte de intrarea în Berzeasca dinspre Moldova Nouă.

Danube Village Resort – Gornea

Resortul de pe malul Dunării este locul ideal în care să petreceți câteva zile departe de gălăgia orașului. Dacă sunteți doar în trecere însă, aici puteți gusta din delicioasele preparate din pește, fiecare dintre ele fiind pregătite într-un stil elevat, mai modern decât la un local pescăresc normal. Acest lucru nu este însă ceva rău, ba din contră: meniul de la Danube Village Resort este prietenos cu toată lumea, fie că sunteți mâncători de pește sau preferați altă proteină. Pastele cu pește sunt delicioase.

Vento – Dubova

Acest restaurant de pe malul Dunării îmbină utilul cu plăcutul, adică mâncatul cu distracția. Aici se organizează seri cu tematică muzicală, iar preparatele nu sunt doar din pește, ci și din porc, vită sau alte bunătăți la proțap. Mâncarea e bună și accesibilă, iar preparatele din pește sunt dintre cele mai căutate de pe tot parcursul Dunării până la Orșova.

De unde poți cumpăra pește la Dunăre

Satul Coronini este destinația ideală pentru cei care vor să cumpere pește proaspăt prins în Dunăre, direct de la localnici. Acesta este unul dintre puținele sate pescărești în care veți găsi, mai la fiecare poartă, semne cu “pește viu” sau “pește de vânzare”. Prețurile sunt bune, iar captura zilei este tot timpul proaspătă, astfel că peștele va avea mereu acel gust de dulce.

Dacă vreți să fiți ghidați în a face cele mai bune alegeri când sunteți în zona Coronini – Moldova Nouă, fie că vorbim de restaurante sau de pensiuni, obiective turistice sau îndrumări spre minunile Munților Banatului de clisură, puteți apela la un ghid turistic care să vă ajute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns