Evenimente

Unul dintre conacele părăsite ale Banatului va fi reabilitat cu bani din Norvegia

Consiliul Județean Timiș face pași concreți spre reabilitarea Conacului Mocioni, instituția prelund de la Primăria Foeni administrarea clădirii. Mai nou, clădirea este acum denumită Casa de Educație Națională. Banii pentru reablitiarea conacului părăsit ar urma să vină din fonduri norvegiene.

Distractie pe patine

Conacul din Foeni va primi bani din Norvegia și va reintra în circuitul turistic, scrie Stiri de Timișoara. Proiectul depus de CJ Timiș prin programul Ro-Cultura va beneficia de finanțare, datorită suplimentării fondurilor pe aceste granturi. Consiliul județean are DALI și, după ce va fi semnat contractul de finanțare, va lansa la pachet licitația pentru proiect tehnic și execuție. 

RETIM

Proiectul are o valoare de aproape 12 milioane lei, din care 20% de la CJ, iar restul, finanțare nerambursabilă. Consilierii județeni au aprobat, în ultimul plen, revocarea dreptului Primăriei Foeni de administrare a clădirii. 

„De la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Hotărârea Consiliului Județean nr. 85/2016 privind aprobarea dării în administrarea Primăriei Comunei Foeni a imobilului Casa de Educație Națională din Foeni, își încetează valabilitatea”, scrie în hotărârea votată pe final de martie.

Șantierul de la Conacul Mocioni trebuie finalizat în trei ani. Este vorba, în principal, de reabilitarea și revitalizarea imobilului aflat la circa 40 km de Timișoara. Clădirea a fost construită în stil neoclasic în 1750.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns