Oameni din Banat

VIDEO Tânăra care și-a lăsat jobul dintr-o multinațională ca să se ocupe de copiii defavorizați, într-un sat din Banat

Într-o încercare de a face diferența în viața copiilor defavorizați de la sat, Ancuța Sîrbu s-a dedicat unui proiect inovator numit „Școală la Sat”. După câțiva ani petrecuți într-o multinațională de la Timișoara, tânăra a revenit în locul în care a copilărit, la Coștei, pentru a se confrunta cu o realitate diferită față de cea pe care o cunoștea din oraș: sărăcie, copii care abia știau să citească și să scrie sau care erau pe cale de a renunța la școală.

Fidelity by Iulius Mall

Cei mai mulți copii din sat proveneau din familii defavorizate și se confruntau cu dificultăți în accesul la educație. Unii dintre ei erau analfabeți, iar alții se aflau în pragul abandonului școlar. Realizând impactul negativ pe care aceste probleme îl aveau asupra copiilor și comunității în ansamblu, Ancuța a hotărât să ia atitudine și să facă o schimbare.

RETIM

Astfel, s-a născut proiectul „Școală la Sat”, un program de tip after-school care vizează sprijinirea copiilor săraci din sat în dezvoltarea lor educațională. Scopul acestui program este de a oferi copiilor șanse egale de a-și construi un viitor mai bun prin intermediul educației.

Ancuța și-a mobilizat resursele și a adunat o echipă de voluntari entuziaști, care împărtășeau aceeași viziune și dorință de a face o diferență în comunitatea lor. Ei au înființat un centru after-school în sat, unde copiii pot beneficia de ajutor la teme, activități educaționale și acces la materiale didactice adecvate. Întreaga poveste  puteți să o urmăriți în podcastul realizat de colega noastră Daniela Decean, de mai jos:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns