Locuri din Banat

VIDEO Topul frumuseților din Banatul Montan. Cascada Bigăr e abia pe locul cinci

Ghidul Banatului

Patru tineri din Caraş-Severin, pasionaţi de turism, de filmări şi fotografie, au întocmit un top al destinaţiilor senzaţionale din Banatul Montan.

RETIM

Georgian Popovici, Razvan Rişcuţa, Laurenţiu Ţepeneu şi Eduard Dabrowski-Boboia sunt tinerii care au realizat un top 10 cele mai frumoase destinaţii pe care ar trebui orice român să le viziteze, după ce se încheie pandemia. Tinerii nu sunt la prima acţiune de acest fel. Georgian Popovici, iniţiatorul acestui proiect, este şi autorul unei aplicaţii care promovează obiectivele turistice din Banat.
„Pe unde am mai umblat, prin alte părţi ale ţării şi prin străinătate, cumva eşti atras de acel Top 10 cu ce-i de văzut. În clip nu sunt numai 10 locuri, sunt de fapt obiective care mai au pe lângă ele alte câteva locuri foarte importante de văzut, cum ar fi de exemplu Cheile Nerei: Ochiul Bei, Cascada Beuşniţa, din apropierea respectivului obiectiv. La Valea Cernei, am prezentat atât Băile Herculane, cât şi scările de la Ineleţ, pentru că Valea Cernei în întregime este un spectacol”, povesteşte Georgian Popovici.

În privinţa locurilor pe care au fost aşezate obiectivele în topul tinerilor, Georgian Popovici spune că este subiectivă şi că fiecare turist care vizitează această zonă îşi poate face propriul top, în funcţie de preferinţe.. El speră totuşi ca acest top care este promovat deja pe reţelele de socializare să-i facă pe turiştii români şi nu numai, ca după ce trece pandemia să ţină cont şi să pună zona în planurile lor de călătorie, pentru că nu vor regreta.Pe primul loc în top se află „Semeringul bănăţean”, o linie de cale ferată între Oraviţa şi Anina, extrem de spectaculoasă, cu 14 tunele săpate cu dalta şi cu târnăcopul şi mai multe viaducte dintre care, cel mai înalt, Jitin, de 37 de metri, considerat o adevărată operă de artă.Pe locul al doilea, tinerii au pus Clisura Dunării, iar pe locul al treilea, Cheile Nerei, pe locul patru Valea Cernei, iar pe locul cinci celebra Cascadă Bigăr, pe şase Muntele Semenic, pe şapte Muntele Mic, pe opt Morile de Apă de la Rudăria, pe locul nouă Teatrul „Mihai Eminescu”, din Oraviţa, iar pe zece oraşul Reşiţa, cu toate festivalurile şi concursurile desfăşurate în natură.

Fluturi și albine vii - expoziție

Tinerii speră ca după ce văd acest top, cât mai multe persoane să fie convinse să vină în Caraş-Severin.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns