În Măgura Zimbrilor de la Armeniș (Caraș-Severin), iarna este grea și stratul de zăpadă este mare, iar zimbrii găsesc tot mai greu de mâncare.
Voluntarii de la WWF România le asigură regulat suplimentele de fân și vitamine și medicamente de care au nevoie. Pentru asta au nevoie însă de sprijin și au demarat campania „Zimbrii au nevoie de tine”, prin care cei care doresc pot face donații.
„Poți susține supraviețuirea, pe perioada de iarnă, a noilor zimbri veniți din rezervații – prin asigurarea de hrană suplimentară, vitamine și medicamente. Astfel, vei crește șansele zimbrilor în procesul de adaptare – de a fi mai puternici și capabili să se înmultească. 32 de kg de hrană / zi ! atât consumă în medie un zimbru adult, dar asta nu este totul! Dieta zimbrilor este variată și asigură funcții esențiale pentru protejarea și creșterea biodiversității dintr-un areal vast de păduri și pajiști.Împreună putem să îi cunoaștem mai bine și să îi ocrotim pentru a ne bucura de beneficiile naturii”, arată cei de la WWF România.
În cadrul campaniei, WWF promovează și unui serial numit „Jurnalul din Măgura Zimbrilor!”, care urmărește provocările și pasiunea oamenilor care trăiesc și muncesc în inima naturii sălbatice.
Primul episod al Jurnalului din Măgura Zimbrilor ne poartă prin nămeții din Munții Țarcu unde zimbrii cutreieră liberi. Zimbrii au o dietă diversă și un rol esențial în asigurarea bogăției și sănătății biodiversității.
„Acum 7 ani, am început acest proiect unic și foarte ambițios de reintroducere a zimbrilor în sălbăticia Carpaților Meridionali. Avem în prezent 65 de zimbri care cutreieră liberi și pe care îi monitorizăm. Suntem încă departe de a avea o populație viabilă, care să asigure supraviețuirea acestei specii în sălbăticie. Zimbrii noi veniți nu sunt încă integrați în turmă și consumă multă energie pentru a-și asigura hrana sau pentru a evita conflictul cu alte animale. Sprijinul tău este o investiție în sănătatea zimbrilor, în sănătatea naturii, în sănătatea proprie.”, mai spun cei de la WWF România
Din donații se asigură: hrana în conduții extreme, vitaminele și sărurile minerale necesare, medicamente și logistica necesară acțiunilor de monitorizare. Dacă doriți să sprijiniți demersurile voluntarilor o puteți face donând prin intermediul site-ului wwf.ro