Evenimente

Cartea „Timișoara. Scurtă Istorie a Orașului”, semnată de doi reputați istorici specializați în Europa Centrală și de Sud-Est, a fost lansată ieri în versiune românească

Ghidul Banatului

„Timișoara. Scurtă Istorie a Orașului”, scrisă de dr. Konrad Gündisch și dr. Tobias Weger, a fost lansată în cadrul unui eveniment organizat de Visit Timișoara, la Infocentrul Turistic.

RETIM

Tipărită inițial în limba germană la începutul anului 2023, cartea cuprinde peste 170 de pagini dedicate istoriei orașului. Elaborată în cadrul Institutului pentru Cultura și Istoria Germanilor din Europa de Sud-Est din München

Fluturi și albine vii - expoziție

și publicată la editura Friedrich Pustet din Regensburg, lucrarea a fost distribuită în librăriile din Germania, oferind o valoroasă promovare a Timișoarei pe piața germanofonă.

Inițiativa traducerii și tipăririi cărții aparține Visit Timișoara, asociația de promovare turistică a orașului. Pentru cei interesați, o a doua prezentare publică a cărții este programată astăzi, 15 aprilie, de la ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”.

Volumul în limba română poate fi achiziționat de la Souvenir Station, magazinul oficial de suveniruri al orașului, situat lângă Infocentru, pe strada Alba Iulia. La Souvenir Station vă așteaptă o selecție bogată de volume care reflectă diversitatea și farmecul Timișoarei: de la istorie locală și literatură contemporană, până la povești pentru copii și cărți ilustrate.

Despre autori

Konrad Gündisch (n. 1948, Sibiu) este un istoric recunoscut la nivel internațional, provenind dintr-o familie cu tradiție în cercetare istorică. A activat în institute de profil din România și Germania, fiind autorul a numeroase studii despre istoria sașilor, orașelor medievale și Europa de Sud-Est.

Tobias Weger (n. 1968, München) este cercetător în cadrul Institutului pentru Cultura și Istoria Germanilor din Europa de Sud-Est din München. Este specializat în istoria regiunii și a minorităților germane din estul Europei, fiind autorul mai multor lucrări de referință.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:
Marius Ionescu
the authorMarius Ionescu

Lasă un răspuns