Romsilva anunță deschiderea unui nou loc de campare în Banat. Este vorba despre CAMPING BUHUI, lângă Lacului Buhui, într-un loc cu peisaje extraordinare. Campusul este dotat cu tot ce e necesar pentru un sejur în natură.
„Așa-i că ți-e dor să mergi cu cortul? Dar te gândești că nu ai confortul de acasă, nu ai apă curentă, nu ai toaletă, nu ești în siguranță, etc. Nu căuta scuzele pentru a nu face ceea ce îți place cu adevărat! Avem noi soluția pentru confortul tău. Vino în CAMPING BUHUI, recent amenajat, unde ai apă curentă, toalete ecologice, refugiu spațios în caz că ziua plouă, vatră pentru foc, ceaune să gătești în natură, chiar și lemn pentru foc. Dacă Lacul Buhui și traseul turistic recent amenajat în jurul acestuia nu îți spun prea multe….trebuie să vii aici!”, este anunțul celor de la Romsilva.
În aceeași zonă mai există și o cabană deosebită, care oferă 10 locuri de cazare, pe toată perioada anului.
Este situată pe malul Lacului Buhui – lac de baraj construit la sfârșitul secolului al XIX-lea a fost dat în folosință în anul 1908. Lacul a fost construit pentru alimentarea cu apă a orașului Anina și este folosit și în prezent pentru acest lucru, dar valoarea lui turistică este dată de peisajul natural ce îl înconjoară.
Lacul este localizat în inima Munților Aninei, în apropierea orașului Anina.
Lacul Buhui se identifică cu primul lac artificial construit pe relief carstic din România, Relieful carstic presupune existența a numeroase fisuri în rocă, fapt ce favorizează scurgerea rapidă a apei de la suprafață în subteran, înspre cavitățile de mici sau mari dimensiuni. De aceea, Lacul Buhui este o operă de tehnică inginerească.
Obiective turistice: Peștera Buhui, Calea ferată Anina-Oravița, Teatrul Mihai Eminescu Oravița, Ochiul Beiului – lacul care nu îngheață niciodată, Cascada Bigăr, Maial Livezi – punct de Belvedere, locul unde Mathias Hammer a descoperit Cărbunele, Peștera Ponor, Peștera Tilva Zinei Ponor/Crivina, Grota Buhui, Viaductul și primul tunel Schlucht etc.