Locuitorii din Jimbolia vor avea în scurt timp la dispoziție bazinul de înot construit cu aproape 3 miloane de euro de către CJ Timiș (în jur de 1 milion de euro din bugetul propriu și 2 milioane de euro la bugetul de stat), în cadrul unui proiect-pilot. Este vorba de un proiect mai amplu decât bazinele construite prin CNI, la nivel național. Are în plus un spațiu pentru aparate de fitness, o sală pentru conferințe, dar și o tribună cu 130 de scaune.
În plus, deși e un bazin didactic, nu este destinat exclusiv școlilor, ci pot să-l folosească toți doritorii de mișcare, sport și înot.
“Pe piramida nevoilor, cei din județul Timiș sunt situați un pic mai sus decât nevoile stricte de bază, care țin de infrastrcutură, hrană, securitate. Educația și sportul trebuie să fie prioritare în perioada următoare pentru creșterea calitatății vieții”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.
În câteva săptămâni se va deschide
Dacă va avea succes, inițiativa de la Jimbolia va fi extinsă și în alte orașe din județ, mai ales că deja și-au anunțat interesul cei de la Sânnicolaul Mare și Gătaia.
„Vom analiza împreună cu Primăria Jimbolia variantele de operaționalizare al acestui element de infastructură sportivă, iar în câteva săptămâni se va deschide. Sperăm să fie un succes și să-l multimplicăm și în alte orașe mai mici. Asemenea facilități sunt acum extrem de restrânse în afara marilor orașe, ceea ce implică naveta pentru mulți timișeni sau chiar renunțarea la practicarea unor sporturi. Vrem să oferim tuturor un nivel de trai ridicat, condiții și facilități moderne, indiferent de unde locuiesc”, a adăugat Nica.
Bazin cu arhitectură modernă
Capacitatea bazinului este de 65 de persoane simultan, este dotat cu vestiare moderne, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și cu spații administrative. Clădirea are o arhitectură modernă și e prietenoasă cu mediu.
“A fost o adevărată provocare, pentru că au apărut și multe neprevăzute în partea de execuție, în special această structură din lemn a necesitat o perioadă mai lungă până să fie adusă. Asta a fost cea mai mare provocare. Adâncimea bazinului este de 1,50-1,80 metri, specific pentru activitățile elevilor și copiilor”, a declarat Cosmin Ungureanu, director de investiții de la CJ Timiș.
Se vor monta panouri fotovoltaice
Întreținera bazinului nu va fi deloc ieftină, astfel că se caută soluții pentru cât mai mult a costrurilor.
“Costurile vor fi foarte mari, în special cu energia electrică. Am depus un proiect pe proiect transfrontalier România-Serbia, pentru dotarea cu panouri fotovoltaice. Am primit răspunsul că proiectul a fost aprobat și urmează să semnăm contractul de finanțare. Sperăm ca până în primăvara viitoare să avem panouri, pentru a amortiza și reduce costurile”, a mai spus Cosmin Ungureanu.
Bazinul se află acum în faza ultimelor probe tehnice, înainte să fie deschis oficial.