Expoziția „La revedere, El Monumental!”, de la tribuna oficială a stadionului Dan Păltinișanu s-a încheiat. În cele 61 de zile de expoziție au fost peste 11.000 de vizitator de toate vârstele. Dintre aceștia 500 au fost elevi în tururi ghidate (precum cei de la Babel Școală și Liceu sau toți elevii de gimnaziu de la LPS Banatul), dar și studenți de la Facultatea de Arte si Design. Iar în cartea de onoare sunt înregistrate și aprecieri de la persoane din afara orașului, inclusiv de la fani ai unor cluburi din străinătate.
“Ne-am îndreptat privirea către trecut, dar credem cu tărie în viitor. Tocmai de aceea toate grupele de juniori ale Academia Politehnica Timișoara, precum și formațiile de seniori actuale alb-violete, Politehnica Timișoara și Politehnica Timișoara Femina, ambele cu o medie de vârstă foarte scăzută, ne-au trecut pragul. La deschidere, dar și pe parcurs, am avut parte de prezența unor nume emblematice legate de clubul Poli și principala arenă a Banatului, precum foștii fotbaliști Srgian Luchin, Ovidiu Cuc, Tică Andreaș, Dan Alexa, Titi Varga, Cristian Dancia, Aurel Șunda sau reputatul comentator sportiv Nicolae Secoșan, al cărui carnețel de notițe plin de istorie a avut un loc special în expoziție”, spun cei de la Druckeria.
De asemenea, ideea de stadion a fost reinterpretată, iar în cadrul proiectului și-au făcut loc o serie de evenimente conexe, precum un atelier de biodiversitate, un concert, dar și două cafenele sportive.
„La revedere, El Monumental!” a fost până la urmă mai mult decât o incursiune în istoria și cultura sportivă a Timișoarei. Muzeul nostru temporar a generat reacții și emoții, încântare și nostalgie. Și, de ce nu, speranță! Un fanion de la meciul cu Celtic FC, o medalie pentru cucerirea Cupei României ori armura de cavaler de la meciul special cu Juventus, au fost printre obiectele remarcate în expoziție. Dar ele, precum tricoul marelui Dan Păltinișanu, au avut, mai presus de toate, rol de simbol, al unei istorii veritabile, palpabile și bogate. Un trecut care merită onorat. Un început pentru Polistoria!”, au mai transmis cei de la Druckeria.
Proiectul ”La revedere, El Monumental!” a fost organizat de către Asociaţia Suporterilor Timişoreni Druckeria şi a fost finanţat de către Municipiul Timişoara prin Centrul de Proiecte Timișoara în cadrul programului Fondul pentru nevoi culturale de urgenţă 2024.