Oameni din Banat

Promovarea mersului pe bicicletă în școlile din Banat! Un proiect „The Road & The Happiness”

Proiectul „The Road & The Happiness” a fost declarat printre câștigătorii Fondului Ro Bike Valley, susținut de Decathlon România și implementat cu ajutorul Fundației Comunitare Timișoara.

RETIM

Inițiatorii proiectului și-au propus ca începând de anul acesta să meargă prin școli, pentru a povesti despre călătoriile pe bicicleta, despre aventurile „The Road & The Happiness” din ultimii 7 ani, dar și despre siguranță rutieră și importanța sportului. Își doresc ca elevii să aibă parte de o experiență inedită, în care să învețe lucruri interesante dar și practice.

Iulius Town

”Anul acesta vom începe o activitate nouă, ce presupune vizite prin școli și organizarea de sesiuni interactive cu elevii. În urmă cu aproape 2 ani, am primit o astfel de invitație de la o școală însă pandemia a dat planurile peste cap. De atunci, m-am gândit că poate ar fi bine să ajungem în mai multe școli, astfel încât elevii să aibă acces direct la informații interesante despre locuri mai puțin cunoscute la noi, culturi diferite, dar și experiențe de pe drum. Și iată că acum a venit momentul să facem asta. Sunt foarte bucuros că voi avea ocazia să discut cu elevii și sper ca această inițiativă să crească frumos”, spune Silviu Cadia, inițiatorul „The Road & The Happiness”.

Vizitele vor avea loc pe parcursul anului în câteva școli din județele Timiș și Caraș-Severin. iar primul oraș pe listă este Lugoj. ”Nu avem încă o listă definitivă, așa că suntem deschiși la sugestii de la cei interesați”, precizează Silviu.

Totodată, primăvara aceasta „The Road & The Happiness” va pleca într-o nouă aventură în afara țării, după 2 ani de restricții pandemice, în care aventurile s-au desfășurat în munții din țara noastră. ”Nu vă spunem încă unde mergem peste câteva săptămâni, dar să știți că e chiar mai sus decât Khardung La, trecătoarea de peste 5000 m din Ladakh, unde am ajuns în urmă cu aproape patru ani!”, mai spune inițiatorul proiectului.

„The Road & The Happiness”! Lugojeanul care a plecat pe bicicletă în căutarea fericirii

În anul în care a împlinit 30 de ani, Silviu Cadia a decis să facă ceva inedit. Fost campion național la atletism, corporatist în Timișoara la acea vreme, Silviu a plecat în aprilie 2015 într-o călătorie de peste 3.000 de km până în Iran. Și nu orice călătorie ci una pe bicicletă. A pedalat timp de două luni, pentru a afla ce anume îi face pe oameni fericiţi. A vrut însă să dea și un scop caritabil expediției sale și a adunat bani pentru un copil bolnav. A căutat aleatoriu un caz pe facebook și a fost să fie Karina, o fetiţă din Deva, diagnosticată cu neurofibrom şi care avea nevoie de o operaţie într-o clinică specializată din străinătate. Silviu a „vândut” fiecare zi din aventura sa cu 100 de lei şi a trimis la schimb, celor care au vrut, scrisori din locurile în care se afla, cu întâmplări și schiţe desenate chiar de el.

”Dacă în urmă cu 7 ani plecam singur pentru prima dată la drum, acum suntem șase oameni care mergem în următoarea aventură și suntem implicați în proiect. Ne pregătim pentru asta de un an de zile, cu antrenamente, planificare logistică, șamd. Va fi o experiență nouă pentru toți, pe care vrem s-o împărtășim și cu cei care ne urmăresc poveștile”, povestește lugojeanul.

Călătoria programată la primăvară va fi transpusă într-un film documentar pe care „The Road & The Happiness” vrea să-l proiecteze în cadrul unor evenimente caritabile, așa cum a mai făcut după călătoriile de odinioară. Pe lângă fondul Ro Bike Valley, proiectele de anul acesta sunt sprijinite si de Everseen si Syneto, companii din domeniul IT/Software.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns