Locuri din Banat

Se redeschide complexul turistic ridicat pe locul unui sat părăsit, într-o zonă nepoluată, de o frumusețe uimitoare

Agro Village, resortul turistic de la Labașinț, se redeschide din acest weekend, după ce a trecut prin mai multe lucrări de reabilitare. Complexul se află în apropierea orașului Lipova, în mijlocul naturii, în comuna Șiștarovăț. Aici, un investitor italian a cumpărat un întreg sat depopulat, circa 90 de hectare de teren, și a construit unul dintre cele mai luxoase resorturi agroturistice din România, fiind extrem de atent să integreze totul în natură.

RETIM

„Ne pregătim să ne redeschidem porțile începând cu data de 27 mai, așadar alege să trăiești o experiență autentică într-un colț de rai înconjurat de păduri impunătoare, câmpii verzi și flori sălbatice, un loc în care domnește o armonie străveche. Îți punem la dispoziție toate facilitățile proprietății noastre astfel încât totul să fie la superlativ și să te bucuri de relaxare totală, departe de aglomerație, zgomotele orașului și stresul cotidian”, au transmis reprezentanții complexului.

Fluturi și albine vii - expoziție

Hotelul Suite-Agrovillage Resort are patru stele, dispune de o piscină în aer liber, un restaurant cu o terasă, în mijlocul unei ferme pomicole. La construcția lui s-au folosit materiale ecologice și o mare parte din materialele recondiționate din casele de lemn din vechiului sat Labașint. Turiștii au însă parte de interioare luxoase, finisate în stil rustic. Resortul are o curte imensă, cu o terasă superbă pentru servit masa și o parcare privată gratuită.

Povestea complexului turistic, ridicat pe locul unui sat părăsit

Întregul complex a fost construit de către italianul Osvaldo Martinelli, care a cumpărat terenul pe care s-a aflat în anii ’80, satul Labașinț. Investitorul dorește să ridice aici o așezare în armonie cu natura.

„Iniţial, am cumpărat terenuri, toate terenurile din intravilanul localităţii. Am făcut asta pentru a crea un monopol imobiliar. Nu din egosim, ci pur şi simplu e o măsură de protecţie a afacerii, pentru că dacă eu investesc aici milioane de euro şi dezvolt zona, nu poate să vină altcineva să vândă terenul cu preţul cu care vrea el. Am devenit proprietar peste tot ce se putea cumpăra din intravilan, peste 80 de hectare de teren, în total sunt cam 90 de hectare. Primul obiectiv al meu a fost să dezvolt un complex turistic, care are deja 9.7 puncte, pe Booking.com, fără să ne facem niciun fel de promovare, de publicitate. Lucrăm deja cu multe multinaţionale din Timişoara, fără să îi căutăm, ei ne-au găsit pe noi. Este vorba de Bosch, Continental, Honeywell, Valeo, care aici îşi fac teambuilding-urile. Pentru mine, acesta fost un indicator că decizia mea de a dezvolta proiectul, aici, a fost una bună”, spune Osvaldo.

Resortul AgroVillage a fost inaugurat în aprilie 2016. Astăzi este format dintr-un hotel de patru stele,  mai multe cabane luxoase, restaurant cu o terasă imensă, săli de conferinţă, sală de petreceri, piscină, dar şi numeroase posibilităţi de petrecere a timpului liber: o flotă de ATV-uri, mountainbike, cai, căruţe pentru plimbări etc.

„Opt ani a durat până am construit tot ce e aici. În 2016, am primit toate avizele şi toate autorizaţiile şi am putut da drumul la resort. S-a făcut totul fără scurtături! Probabil acesta a fost motivul pentru care a durat atât de mult. Până am obţinut toate actele necesare, ca să putem inaugura resortul. A fost dorinţa mea să facem totul ca la carte şi să nu depind de nimeni în momentul în care deschidem. Dacă sunt legi, facem aşa cum spun ele”, povestește investitorul.

Case smart, construite din materiale ecologice

Dacă pandemia a blocat proiectul turistic, Osvaldo îşi continuă planurile imobiliare. Pe cea mai mare parte din cele peste 80 de hectare achiziţionate, italianul a început construcţia de locuinţe.

„Proiectul imobiliar e în felul următor: îţi cumperi aici 500 de metri pătraţi şi îţi faci o casă sau mai bine ţi-o fac eu. Totul construit în armonie cu natura, din materiale ecologice. Casa o plăteşti în rate, fără să ne încurcăm cu băncile, care să pună dobânzi peste dobânzi. Aşa şi ratele vor fi mai accesibile. În cinci, şase ani se va vedea în teren mult mai bine ceea ce vorbesc eu acum. Important este că deja noi am început să formăm o comunitate aici, cinci locuitori, şase sau 100, în momentul în care reuşim să facem asta, atunci totul merge cu bine înainte”, crede italianul.

Osvaldo Martinelli spune că locuinţele vor fi smart-house, vor avea toate dotările moderne, însă vor fi în armonie perfectă cu natura şi vor fi total autonome energetic. Clienţii pe care italianul vrea să-i atragă sunt oameni care pot să lucreze și de acasă, din România şi din întreaga lume, dar care s-au săturat de marile oraşe şi vor să fie în mijlocul naturii.

De aici rezultă şi cea de-a treia componentă a proiectului său, cea de producţie. Osvaldo spune că cei care vor trăi în casele pe care le construieşte vor avea posibilitatea să folosească alimente bio, produse în complexul de la Labașinț.

Banii câștigați din afaceri făcute în întreaga lume, investiți în România

Osvaldo Martinelli, deşi are afaceri în întreaga lume, a început să petreacă tot mai mult timp la Labaşinţ. Spune că aici se simte cel mai bine şi de aceea a decis să investească o mare parte din banii câștigați din alte afaceri.

„Am construit resorturi turistice şi sate de vacanţă în întreaga America de Sud. Acesta e domeniul în care am activat practic o viaţă, de 30 de ani fac asta. Turism şi broker financiar internaţional! Prima mea afacere a fost în domeniul construcţiilor, am lucrat foarte mult pentru marina militară italiană. Apoi am început să dezvolt aceste resorturi în America de Sud, pe principiu, creează, dezvoltă şi vinde. Am mai avut şi alte afaceri. De exemplu, în Polonia, în 1989, am introdus primul lanţ de producţie şi distribuţie de gelaterie italiană, iar după doi ani am vândut afacerea. Acelaşi obiectiv a fost şi aici, doar că lucrurile se schimbă, pentru că locaţia este extraordinară. Am văzut multe locuri frumoase, dar aşa loc potrivit ca aici, unde să ai totul la dispoziție, nu am găsit niciunde. Aici ai apa, ai natură, ai tot ce ai nevoie”, declară Osvaldo.

Osvaldo Martinelli îşi continuă proiectul şi este convins că, în câţiva ani, va crea la Labaşinţ prima comunitate cu adevărat green din România, unde oamenii vor trăi şi vor munci în armonie cu natura.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns