Locuri din Banat

Restaurantul din centrul Timișoarei în care poți mânca zupă de pui, păsulă slăită și lapte de pasăre

Păsulă slăită - unul dintre produsele de la Leul de Aur FOTO leuldeaur.ro
Ghidul Banatului

Turiștii care ajung în Timișoara sunt dornici să încerce mâncare tradițională, iar unul dintre restaurantele cu ștaif în care pot fi încercate produse bănățene autentice este „Leul de Aur”, aflat în Bastionul Terezia.

RETIM

„Am întrebat istorici, am cunoscut gurmanzi, iubitori de experiențe culinare locale, am împărtășit din licorile lui Bacchus și din povestea berii timișorene, am ascultat muzica și dansul bănățean, care leagă spirite și energii creatoare Așa am ajuns la această cârciumă ”La Leul de Aur”, zisă cândva și ”Golden Loewe”.

Fluturi și albine vii - expoziție

Crâșma a sfințit cetatea timișoreană la început de secol optsprezece, a ademenit o sumedenie de gusturi cosmopolite, devenind punct de referință pentru comunitatea bănățeană și trecătorii ei”, este prezentarea restaurantului de pe site-ul propriu.

În meniul restaurantului poate fi găsită celebra zupă de tăiței, păsula slăită (19 lei) sau laptele de pasăre (15 lei). De asemenea, în meniu se mai regăsesc: ciorbă de pește sârbească (19 lei), ciolan de porc în bere blondă cu varză călită și sos de hrean (74 lei).

Produs din meniul restaurantului Leul de Aur FOTO leuldeaur.ro

„Aici s-au întâlnit de minune bucătaria șvăbească, ungurească, sârbă, bulgară, găzduite cu drag de cea românească. Ai auzit de ardei umpluți, sarme, zupă de pui cu tăiței, gulaș, șnitel din Becicherec, șnițel vienez, Karadjorge sau pleșcaviță, gomboți, cremeș sau clătite bănațene? Fie pofta ce-ai poftit să îți fie îmbunată după placul inimii. Spiritul și atmosfera anilor de grație, 1700, se regăsesc întocmai în istoria Bastionului Maria Theresia, gazda noastră cu tâlc istoric”, se mai arată pe site-ul restaurantului „Leul de Aur”.

Lapte de pasăre de la Leul de Aur FOTO leuldeaur.ro

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:
Marius Ionescu
the authorMarius Ionescu

Lasă un răspuns