Locuri din Banat

Unde se construiește în Banat un paradis turistic “all season”, cu pârtie de schi, centru de sport nautic, parc de aventură și centru hipic

FOTO Ciprian Floare

Proiectul are o valoare de peste 210 de milioane de lei, în momentul de faţă fiind în faza de întocmire a studiului tehnic.

RETIM

Este vorba despre o zonă din Munții Semenic  care cuprinde peste 25 de hectare, cu lungime totală a pârtiilor ce vor fi amenajate de peste 8.000 de metri, unde ar trebui să fie construită şi o telegondolă pe o lungime de 3.800 de metri.

Fluturi și albine vii - expoziție

Conform planurilor administraţiei locale şi judeţe din Caraș-Severin aceste instalaţii ar putea deservi zilnic circa 5.000-6.000 de schiori. Dacă şi Primăria Teregova se va alătura acestui proiect, lungimea pârtiilor ar putea ajunge la 20 de kilometri. Finanţarea acestui proiect ar urma să fie făcută din fonduri alocate de Guvern, fiind deja prinsă în Master Planul de Dezvoltare Turistică al Ministerului Turismului. Dacă totul decurge conform planurilor, lucrările ar trebui să înceapă de anul acesta şi să fie finalizate în maxim doi ani de zile.

“Proiectul privind dezvoltarea zonei turistice Semenic, în realizarea căruia colaborăm cu Primăria Municipiului Reşiţa şi Primăria comunei Văliug, a parcurs deja o etapă importantă, obţinerea avizului Ministerului Turismului pentru Studiul de fezabilitate. Nu este singurul proiect inclus în Master Plan, dar cu acest proiect suntem într-o fază avansată. E un proiect de care vor beneficia generaţiile următoare, dar un proiect în care ne-am dat mâna indiferent de apartenenţa noastră politică, Consiliul Judeţean, Primăria Reşiţa şi Primăria Văliug. E un proiect pe care eu îl consider important pentru judeţul nostru”,  spune Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Staţiune „all seasons”

Ioan Popa, primarul Reşiţei consideră că proiectul este vital pentru dezvoltarea întregului judeţ. “Am făcut măsurătorile topo, am făcut studiile şi a fost avizat de Ministerul Turismului. Mai trebuie doar aprobarea Guvernului pentru schimbul de teren cu Romsilva. După schimbul de terenuri, acest proiect nu mai poate fi oprit. E ca un bulgăre care a plecat la vale şi creşte. Avem acord de la Mediu, suntem în zona de dezvoltare durabilă nu mai poate să-l oprească nimeni”, spune Popa.

Proiectul este gândit ca să ofere turiştilor posibilitatea de a petrece “all season”, 12 luni pe an. Sunt cuprinse investiţii pentru dezvoltarea domeniului schiabil, al unui centru de agrement şi sport nautic, un parc de aventură, un parc acvatic, un centru hipic, un centru de spectacole în aer liber, un sat de vacanţă, trasee de drumeţii, spaţii pentru servicii de cazare şi masă etc.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns