Locuri din Banat

VIDEO Filmul de prezentare a județului Timiș, realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley pentru BBC

Ghidul Banatului

Jurnalistul britanic Charlie Ottley a realizat un clip care promovează turismul, cultura şi gastronomia din Timişoara şi din întreg judeţul, de 8 minute şi altul rezumat la un 1 minut. Acestea a fost comandate de către Consiliul Județean Timiș, în contextul programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023.

RETIM

„Am semnat un contract de promovare cu BBC, pentru 6 săptămâni de difuzare a clipului de un minut. Contractul, în valoare de 10.000 de euro, se va încheia în data de 15 ianuarie 2023. Acesta nu este singurul astfel de contract de promovare, vor urma si altele”, a spus şi Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș, care susține că este cea mai mare campanie de promovare a județului Timiș și a României.

Fluturi și albine vii - expoziție

Producţia a costat 25.000 de lei, iar difuzarea pe postul de televiziune BBC costă 10.000 de euro. Prezentarea filmului este făcută în limbile română şi engleză.

.„Județul Timiș a fost pentru mine o experiență nouă. Sunt atâtea sate frumoase aici, meșteșugurile, diversitatea culturală din Timiș este uimitoare. Și iubesc faptul că toată lumea se înțelege cu toată lumea. În alte zone din România mai sunt confruntări culturale, dar aici avem unguri, germani, români, romi, și chiar pare să existe o coeziune socială și diversitate culturală pe care o găsești în sate, dar și aici la oraș. De asemenea, am văzut că sunt dealuri și chiar munți mai mici, și eu credeam că este doar câmpie. Am descoperit cascade, păduri, lacuri și ursi în județ, dar și multe meșteșuguri, cum am mai spus”, a povestit Ottley.

Jurnalistul a mai spus că, Timișul are nenumărate bogății, care nu sunt exploatate din punct de vedere turistic, cum ar fi podgoriile și izvoarele de apă termală.

„Am observat cu tristețe că am trecut pe lângă izvoare cu apă termală care sunt închise. Nu știu dacă ați fost la Budapesta să vedeți ce au făcut acolo cu apele termale, dar cred că oportunitățile pentru un turism al sănătății aici în Timiș ar fi mari dacă aceste izvoare de apă termală vor fi deschise și amenajate. Aveți ape geotermale multe aici în Timiș și oameni ar putea veni de peste tot din Europa să se trateze sau să meargă la un spa”, a mai spus Ottley.

Jurnalistul britanic a mai spus că i-au plăcut mănăstirile din Timiș și „mini Transfăgărășanul” – drumul de la Luncani.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns