Evenimente

Aproape 60 de meșteri populari din toată țara pot fi văzuți la lucru, la Muzeul Satului Bănățean

meșteri-populari-banat

Muzeul Satului Bănăţean Timișoara vă invită la sfârșitul săptămânii, între 20 și 22 septembrie 2019, la a XIX-a ediție a Târgului Meșterilor Populari, unul dintre cele mai importante evenimente anuale ale muzeului, sprijinit financiar de CJ Timiș.

RETIM

Târgul Meșterilor este un eveniment cu continuitate, care conservă tradiţiile meşteşugurilor artistice şi prilejuieşte reântâlnirea cu cei mai reprezentativi meşteri populari din România din diferite zone etnografice ale ţării.

Fidelity by Iulius Mall

Anul acesta vom găzdui circa 60 de meșteri și artizani din toată țara, specializaţi în prelucrarea lutului, lemnului, osului, metalului, în crearea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente muzicale şi nu în ultimul rând gastronomie tradiţională.

Program:

Sâmbătă, 21 septembrie între orele 10.00 – 11.00 va avea loc deschiderea festivă, iar evenimentul va ține toată ziua, pâna la ora 20.00.

Duminică, 22 septembrie, expoziția cu vânzare va însufleți pădurea din incinta muzeului de la ora 10.00 la 20.00, cu precizarea că între 13. 00-14. 00 va avea loc festivitatea de premiere a participanţilor, cu o tombolă cu premii constând din obiecte etnografice donate de meșterii populari participanți. Și sâmbătă și duminică, pe scena noastră vom avea muzică populară live.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns